Top 10: Cei mai puternici lideri de la carma Europei

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 14:23
4742 citiri
Top 10: Cei mai puternici lideri de la carma Europei

In aceasta perioada, Europa se afla in centrul atentiei. Criza datoriilor suverane este principalul subiect al dezbaterilor europene, iar cele mai puternice persoane din Europa contribuie la rezolvarea acesteia.

In topul Forbes al celor mai puternici europeni se afla Vladimir Putin, premierul Rusiei care manevreaza parghiile tarii din umbra presedintelui Medvedev care, ironic sau nu, se afla la coada clasamentului.

Iata care sunt cei mai puternici lideri care conduc Europa, potrivit Business Insider, care citeaza topul Forbes.

Vladimir Putin

La cei 59 de ani ai sai, Vladimir Putin se afla pe primul loc in topul celor mai puternici oameni din Europa, lucru are nu e mirare avand in vedere faptul ca se spune ca a ramas primul om in stat chiar si dupa numirea lui Medvedev ca presedinte.

De asemenea, actualul prim-ministru al Rusiei a primit cadou un munte cu numele sau de la autoritatile din Kirgizstan. Cand a fost informat despre cadou, Putin nu s-a rezumat doar la a multumi, ci a promis ca il va escalada.

Angela Merkel

Caneclarul Germaniei este al doilea cel mai puternic om din Europa. Aflandu-se la carma celei mai puternice economii din Europa, Merkel este speranta europenilor pentru salvarea UE.

Papa Benedict al XVI-lea

Nascut in Germania, Papa Benedict al XVI-lea ocupa locul III in topul celor mai puternici europeni si este al optulea papa german la carma Bisericii catolice.

Prima binecuvantare a noului Suveran Pontif a fost e: "Iubiti frati si surori, dupa marele papa Ioan Paul al II-lea, domnii cardinali m-au ales pe mine, un simplu si umil lucrator al viei Domnului".

David Cameron

La varsta de 45 de ani, prim-ministru Marii Britanii a obtinut locul 4 in topul celor mai puternici europeni.

Acum doi ani, dupa demisia premierului Gordon Brown, Cameron a fost invitat de regina Elisabeta sa formeze un guvern, devenind astfel cel mai tanar premier al Marii Britanii.

In primul sau discurs, David Cameron a subliniat faptul ca doreste sa lase deoparte "diferentele de partid si sa munceasca pentru binele comun si interesul national".

Mario Draghi

Nou instituit in functia de presedinte al BCE, Mari Draghi se afla pe locul 5 in top. Acesta si-a ocupat locul de presedintele al BCE intr-o perioada "furtunoasa" in care Europa trebuie s alupte cu criza datoriilor suverane.

Pe de alta parte, Mario Draghi vine de pe functia de Guvernator al Bancii Italiei, tara care ameninta cu riscul de a intra in incapacitate de plata.

Nicolas Sarkozy

Cel de-al 23-lea presedinte al Frantei ocupa locul 6 in top, dupa presedintele BCE.

Sarkozy joaca un rol la fel d eimportant ca si Angela Merkel in criza datoriilor suverane ale Europei, Germania si Franta fiind principalii doi contributori la planul de salvare al zonei euro.

Silvio Berlusconi

Puternic, bogat, admirat inca de tinerele domnisoare, la cei 75 de ani ai sai premierul Italiei ocupa locul 7 in topul celor mai puternici europeni.

Cu toate acestea popularitatea lui Silvio Berlusconi scade in randul electoratului atat pe fondul crizei datoriilor cat si al scandalurilor interne in care acesta a fost implicat.

Christine Lagarde

Actualul director FMI, in varsta de 55 de ani a obtinut locul 8 in top.

Lagarde a fost desemnata director general la FMI dupa ce postul a devenit vacant la mijlocul lunii mai, ca urmare a demisiei lui Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru acuzatii de viol.

Recep Erdogan

Premierul Turciei ocupa locul 9 in topul celor mai putrenici europeni/ acesta a devenit premier acum 7 ani.

Figura carismatica a Turciei, Erdogan este cunoscut pentru declaratiile sale virulente care au lansat temeri privin viitor democratic al statului. Fost primar al Istambulului, acesta a trecut prin islamismul politic inainte de a alege democratia conservatoare.

Dmitry Medvedev

Cu toate ca este presedintele Rusiei din 2008, Medvedev ocupa ultimul loc in topul celor mai puternici europeni.

Acesta a preferat sa ramana in umbra predecesorului sau, Vladimir Putin, caruia i-a propus sa revina la conducerea statului in 2012.

Dmitry Medvedev este cunoscut pentru imaginea sa de presedinte liberal care a dorit sa modernizeze Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top forbes oameni puternici, #oameni puternici europa, #vladimir putin cel mai puternic europa, #angela merkel femeie puternica europa , #Top Miliardari