TOP 5 cei mai buni vanzatori de masini. Vezi care sunt cele mai profitabile marci auto

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 07:30
4860 citiri
TOP 5 cei mai buni vanzatori de masini. Vezi care sunt cele mai profitabile marci auto

Afacerile dealerilor auto din Romania continua sa "tureze" chiar si pe criza financiara. Intreprinderi mijlocii au reusit sa obtina profituri de ordinul milioanelor de euro din vanzarea de masini Dacia, Nissan sau Toyota.

Business24 prezinta, in exclusivitate, clasamentul celor mai profitabile intreprinderi mijlocii in baza topului realizat de Consiliul National pentru IMM-uri (CNIPMMR):

Locul 1: Radacini Motors SRL, Bucuresti - 11 milioane de lei

Prima pozitie in clasamentul celor mai profitabili dealeri auto este ocupata de Radacini Motors din Bucuresti. Inregistrata in 2004, firma a raportat la finalul anului trecut afaceri de 194 milioane de lei (43 milioane de euro) si un profit brut de 11 milioane de lei (2,59 milioane de euro). Compania avea 222 angajati.

Firma se ocupa cu vanzarea de masini marca Chevrolet, Opel, Mazda, Citroen, Suzuki, Volkswagen, Cadillac sau Hummer.

Locul 2: Avia Motors, Bucuresti: 6,11 milioane de lei

Compania de pe locul al doilea in clasamentul celor mai profitabili dealeri auto este Avia Motors infiintata in 1994. Dupa o perioada in care afacerile firmei, asemenea intregii industrii au inregistrat un declin, scazand de la 118 milioane de lei in 2008, la 78 in 2009.

Totusi, compania a revenit pe crestere, iar in 2012 a raportat o cifra de afaceri de 95 milioane de lei (21 milioane de euro) si un profit brut de 6,11 milioane de lei (1,37 milioane de euro). Compania avea, anul trecut, 181 de angajati. Avia Motors, service autorizat Skoda, comercializeaza atat autoturime noi, cat si masini second hand.

Locul 3: Dab Auto Serv, Bucuresti - 5,1 milioane de lei

Pe locul al treilea este o companie tot din Bucuresti, Dab Auto Serv infiintata in anul 2000. Considera cel mai dinamic dealer din reteaua Hyundai, firma a raportat un profit brut de 5,1 milioane de lei (1,16 milioane de euro). Compania a fost respinsa din prima etapa a programului Rabla 2013.

Locul 4: Toyo Motor Center, Bucuresti - 4,4 milioane de lei

Dealer-ul Toyota, firma bucuresteana Toyo Motor Center, ocupa pozitia a patra in clasamentul celor mai profitabile companii care au ca obiect de activitate comertul cu autoturisme si autovehicule usoare. Firma, infiintata in 2002, a reusit cu 90 de angajati sa faca afaceri de 48 de milioane de lei (10,9 milioane de euro). Companie reuseste in 2012 sa revina pe plus, anuntand un profitul brut de 4.425.461 de lei (995.000 de euro), dupa ce anul trecut a inregistrat o pierdere de 3,8 milioane de lei.

Este prima crestere semnificativa a afacerilor dupa criza din 2008-2009 care a redus la jumatate cifrele de afaceri ale dealerilor auto. Spre exemplu, Toyo Motors, dupa ce in 2008 a anuntat o cifra de afaceri de 111 milioane de lei, in anul urmator afacerile au scazut la 53 de milioane, si in 2010 la 34 de milioane.

Locul 5: Auto Bara&Co SRL, Oradea - 1,75 milioane de lei

Firma care se afla pe locul al cincilea in clasamentul celor mai profitabile companii din vanzarea de masini este dealer autorizat Renault, Nissan si Dacia. Reprezentantii firmei Auto Bara&Co a raportat la finalul anului trecut un profit brut de 1,75 de milioane de lei (395 de mii de euro). Firma este prezenta pe piata auto bihoreana de mai bine de 30 de ani.

La inceputul anilor 1980 societatea asigura vanzarea si service-ul pentru Dacia. In urma preluarii in 1999 a marcii autohtone Dacia de catre grupul francez Renault, Auto Bara & Co a devenit agent autorizat pentru cele trei marci reprezentate in Romania de grupul francez: Dacia, Renault, Nissan. Firma are, in prezent, 128 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#companii auto, #afaceri companii auto, #venituri companii auto , #Profit