Toyota: Profit net de 3,7 miliarde de dolari in perioada aprilie-iunie

Vineri, 03 August 2012, ora 16:01
1208 citiri
Toyota: Profit net de 3,7 miliarde de dolari in perioada aprilie-iunie

Toyota a inregistrat un profit net de 3,7 miliarde de dolari in trimestrul incheiat in iunie, primul al anului fiscal. Profitul net al companiei auto a crescut de 250 de ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a fost de 15 milioane de dolari, rezultat influentat de un cutremur urmat de un tsunami devastator.

In primul trimestru al anului trecut, perioada aprilie - iunie, cand operatiunile grupului nipon au fost lovite puternic de dezastrul din martie, profitul a scazut de 100 de ori.

Toyota a majorat tinta de productie si vanzari pentru anul fiscal 2012, semn al revenirii increderii grupului, potrivit Wall Street Journal.

Profitul Toyota a depasit estimarile analistilor, de 3,2 miliarde de dolari.

Vanzarile au crescut cu 60%, de la 44 miliarde de dolari la 70 miliarde de dolari, iar grupul a raportat un profitul operational de 4,5 miliarde de dolari, fata de o pierdere de 13,7 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut.

Toyota intentioneaza sa produca in acest an fiscal 10,05 milioane de masini, peste tinta initiala de 9,76 milioane de autovehicule. Grupul estimeaza pentru anul fiscal un profit net de 22,4 miliarde de dolari.

Toyota a fost lider mondial la vanzarile de vehicule in primul semestru al acestui an, cu 4,97 milioane de unitati, marindu-si avansul fata de General Motors (GM) si Volkswagen.

Toyota, lider mondial la vanzari, in primul semestru

Toyota a anuntat miercuri ca va rechema 760.000 de masini RAV4 si 18.000 de modele Lexus HS 250h, in SUA, pentru a rezolva anumite probleme tehnice cu suspensiile.

Toyota: Alte circa 800 mii de masini sunt rechemate in service

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Toyota rezultate financiare 2012, #Toyota profit 2012, #vanzari toyota 2012, #Toyota rechemare service , #Rezultate financiare