Activitatea fabricilor Toyota si Sony, afectata de cutremurul din Japonia

Vineri, 11 Martie 2011, ora 12:50
1674 citiri
Activitatea fabricilor Toyota si Sony, afectata de cutremurul din Japonia

Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a suspendat productia la trei uzine, iar Sony a intrerupt activitatea la sase facilitati de productie, in urma cutremurului care a lovit vineri Japonia, transmite Bloomberg, conform NewsIn.

Un cutremur cu magnitudinea de 8,9 grade s-a produs la 14:46 ora locala in largul coastei de nord-est a Japoniei, cauzand valuri tsunami, inundatii si incendii. Valurile tsunami au atins in unele locuri inaltimi de zece metri.

Sony a suspendat productia si a evacuat sase uzine din nord-estul Japoniei. Compania evalueaza efectele intreruperii alimentarii cu energie electrica si pagubele provocate de cutremur facilitatilor din regiune.

La o fabrica a Honda, caderea unui zid a provocat moartea unei persoane, potrivit politiei locale.

Toyota Boshoku, un furnizor al Toyota, si Denso, cel mai mare producator nipon de piese auto, au raportat pagube la unele dintre uzinei.

Centralele nucleare si-au incetat activitatea, iar langa Tokyo o rafinarie a Cosmo Oil este in flacari.

In schimb, uzinele Canon, cel mai mare fabricant de camere digitale din lume, nu au fost afectate astfel incat sa-si suspende productia.

East Japan Railway, cel mai mare operator feroviar din Japonia, a sistat transporturile in regiunea Tokyo. De asemenea, a fost intrerupt si transportul feroviar subteran din capitala nipona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#cutremur japonia, #fabrici toyota, #sony , #stiri Toyota