Bursele asiatice pierd avansul din debutul sedintei

Luni, 22 August 2011, ora 09:56
1263 citiri
Bursele asiatice pierd avansul din debutul sedintei

Bursele asiatice au pierdut avansul inregistrat in debutul sedintelor bursiere, in contextul in care investitorii se tem ca SUA va intra din nou in recesiune.

Petrolul brent crude a inregistrat un pret de aproximativ 106 dolari pe baril, in timp ce rebelii libieni au cucerit cea mai mare parte din Tripoli, marind sperantele ca exporturile de petrol ale statului membru OPEC s-ar putea relua in curand. Dolarul a fost mai puternic, impotriva yenului si a euro.

Indicele Hang Seng, de la Bursa din Hong Kong a pierdut 0,9%, pana la 19,219.65, in timp ce indicele Kospi, de la Bursa din Coreea de Sud a pierdut 0,5%, pana la 1,736.18.

Indicele Nikkei 225 a pierdut 0,4%, pana la 8,686.11, in contextul in care yenul a continuat sa fie puternic. Un yen prea puternic dauneaza exporturilor, facandu-le mult prea scumpe.

Japonia a intervenit in pietele valutare, mai devreme, luna aceasta. decizia de a vinde yeni si de a cumpara dolari a functionat, initial, dar dolarul a continuat sa fie tras in jos de perspectivele economice din SUA.

Actiunile Toyota Motor Corp
au pierdut 2,1 procente, in timp ce actiunile Nissan Motor Corp au pierdut 2,8 procente.

Investitorii vor fi la limita, saptamana aceasta, in asteptarea datelor noi, referitoare la economia SUA.

Teama ca bancile europene vor fi afectate de pierderi grave, din cauza obligatiunilor guvernamentale i-a determinat pe investitori sa renunte la obligatiunile din Europa si din alte zone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse asiatice, #burse, #actiuni , #stiri Toyota