Cea mai ieftina masina din lume, de vanzare, din aprilie

Joi, 26 Februarie 2009, ora 15:45
1897 citiri
Cea mai ieftina masina din lume, de vanzare, din aprilie

Cea mai ieftina masina din lume, cu un pret sub 2.000 de dolari, Nano, va fi pusa in vanzare din aprilie, dupa cateva luni de amanari determinate de problemele cu care s-a confruntat principala uzina din India, unde modelul este fabricat de grupul auto Tata Motors.

Tata Motors, cel mai mare constructor de automobile din India, a anuntat ca va lansa formal Nano pe 23 martie, iar cumparatorii pot comanda masina incepand cu a doua saptamana a lunii aprilie, informeaza Mediafax.

Automobilul, cu un pret care s-ar putea ridica la 100.000 de rupii, a fost prezentat in ianuarie 2008 si ar fi trebuit lansat in octombrie.

Proteste violente ale unor fermieri, nemultumiti de compensatiile primite in schimbul rechizitionarii terenurilor pe care Tata Motors isi desfasoara activitatile, au afectat productia uzinei unde se fabrica Nano.

"Asteptam doar o productie limitata, poate 3.000 de unitati pe an, asa ca perioada de asteptare ar putea fi lunga", a afirmat Surjit Arora, analist la Prabhudas Lilladher.

O noua fabrica pentru construirea micului automobil ar putea intra in functiune pana la sfarsitul acestui an.

Initial, Tata Motors a anuntat ca Nano va avea un motor pe benzina de 623 centimetri cubi, cuplat la o cutie de viteze cu patru trepte.

Ulterior, oficialii Tata au lasat sa se inteleaga ca Nano va fi echipat si cu un motor diesel de 800 de centimetri cubi, precum si cu un sistem de propulsie hibrid. Si alti constructori, printre care Ford, Volkswagen, Toyota, Honda Motor si Fiat, incearca sa produca masini mici, pentru pietele emergente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#motors, #nano, #tata , #stiri Toyota