Constructorii auto japonezi renunta la 25.000 de angajati

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 13:02
1268 citiri

Cei 12 constructori principali de autoturisme din Japonia vor disponibiliza cel putin 25.000 de angajati in anul financiar aprilie 2008 - martie 2009 si au redus productia la nivel mondial cu 3 milioane unitati fata de obiectivele initiale, relateaza AFP.

Toyota, Honda, Nissan, Mitsubishi Motors, Mazda si ceilalti constructori niponi vor sa concedieze pana in luna martie circa 25.000 de angajati, interimari sau cu contracte pe durata determinata, din fabricile japoneze, potrivit datelor prezentate astazi de agentia japoneza Jiji. Cei mai multi angajati si-au parasit deja locurile de munca.

Reducerea efectivelor urmeaza unei scaderi puternice a productiei, ce a devenit esentiala pentru a diminua nivelul stocurilor si pentru a ajusta oferta la cererea din ce in ce mai slaba.

Numarul vehiculelor japoneze fabricate pe plan international va fi cu 3 milioane de unitati sub cel anuntat la inceputul anului financiar, potrivit Jiji. Toyota a coborat obiectivele anuale de productie cu 1,5 milioane unitati.

Ca si concurentele din alte tari, grupurile auto japoneze sunt victimele unei scaderi vertiginoase a vanzarilor in Statele Unite, Europa si Japonia, pe fondul fluctuatiilor pretului benzinei, recesiunii economice mondiale si preocuparilor legate de mediu.

Constructorii japonezi mai sunt afectati si de aprecierea puternica a yenului, ca urmare a crizei economice, ceea ce le afecteaza competitivitatea la nivel international.

Sursa: Bloombiz

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#angajati, #europa, #japonia, #productie , #stiri Toyota