Honda pierde rating

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 10:45
1200 citiri
Honda pierde rating

Agentia de evaluare fianciara Moody’s a coborat de la "Aa3" la "A1" ratingul pentru credite pe termen lung al companiei Honda Motor Co., cel de-al doilea constructor de autoturisme din Japonia, in contextul scaderii cererii de masini, relateaza Bloomberg.

Honda a estimat ca profiturile vor scadea in acest an financiar cu 87%, la 80 miliarde yeni (812 milioane dolari), in contextul in care vanzarile de autoturisme din Statele Unite, cea mai mare piata, au atins cel mai mic nivel din 1981. Divizia de motociclete va mentine grupul profitabil, in contrast cu pierderile prevazute de Toyota Motor Corp. si de Nissan Motor Co.

"Coborarea ratingului a fost determinata de a scadere majora si rapida a cererii pentru produsele Honda in pietele dezvoltate", a declarat Junichi Yamaki, analist Moody’s.

Toyota a pierdut ratingul de varf acordat de Moody’s pe 6 februarie, in contextul in care scaderea cererii de autoturisme in Statele Unite si Japonia a afectat castigurile.

Nissan, cel de-al treilea constructor auto din Japonia, a inregistrat pe 9 martie o scadere a ratingului acordat de Fitch, la cel mai mic nivel de investitii.

Honda este mai putin vulnerabila la aprecierea yenului decat companiile japoneze concurente, pentru ca cea mai mare parte a motocicletelor pentru pietele emergente si peste 80% dintre masinile vandute in Statele Unite sunt produse la nivel local, a mai spus Yamaki.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#honda, # toyota, # nissan, # statele unite , #stiri Toyota