Hyundai a afisat un profit trimestrial in crestere de aproape patru ori, pe vanzari mai mari

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 15:10
1320 citiri
Hyundai a afisat un profit trimestrial in crestere de aproape patru ori, pe vanzari mai mari

Hyundai, cel mai mare constructor auto din Coreea de Sud, a anuntat ca profitul net a crescut in al patrulea trimestru de aproape patru ori, in contextul in care pachetele de stimuli au sustinut vanzarile mondiale de autoturisme, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Profitul net a avansat la 945,5 miliarde woni (822 milioane dolari), de la 243,5 miliarde woni in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii consultati de Bloomberg estimau, in medie, un profit de 815,6 miliarde woni. Vanzarile au avansat cu 9,3%, la 9.650 miliarde woni.

Profitul operational a crescut cu 44% in al patrulea trimestru, la 837,2 miliarde woni. Hyundai a estimat ca vanzarile vor creste cu 11% in acest an, la 3,46 milioane autoturisme, in contextul in care va lansa trei modele noi in Coreea de Sud, cea mai profitabila piata a grupului.

Grupul sud-coreean ar putea fi avantajat si de anuntul Toyota, ce va rechema in service pentru verificari automobile vandute in Europa, din cauza unor probleme tehnice, dupa ce a mai anuntat retragerea a 1,093 milioane vehicule din SUA, decizie ce a putea afecta imaginea companiei japoneze.

"Va ajuta Hyundai sa reduca avantajul pe care il are Toyota in ceea ce priveste imaginea marcii, cel mai slab punct al sau", a declarat Zayong Koo, analist in cadrul Nomura Holdings. In 2009, vanzarile Hyundai au avansat cu 14%, la un nivel record de 3,2 milioane autoturisme, in contextul in care compania si-a marit cota de piata in Statele Unite, China si India. Vanzarile au crescut cu 45% in Statele Unite, cu 41% in India si cu 84% in China. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#vanzari, # Hyundai, # profit, # vanzari , #stiri Toyota