Hyundai si-a triplat castigul in T3

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 13:24
1235 citiri
Hyundai si-a triplat castigul in T3

Hyundai Motor, cel mai mare constructor auto din Coreea de Sud, a anuntat o triplare a profitului in al treilea trimestru, pe fondul deprecierii monedei sud-coreene, wonul, si cresterii vanzarilor in Statele Unite si China, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Profitul net a crescut la un nivel record de 979,2 miliarde woni (827 milioane dolari), de la 264,8 miliarde woni in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania. Analistii estimau, in medie, un profit net de 532 miliarde woni. Vanzarile au crescut cu 34%, la 8.100 miliarde woni.

Vanzarile Hyundai din Satele Unite au crescut cu 29%, sustinute de primele de casare oferite de guvern, ce au majorat cererea pentru modelul compact Elantra, in contextul in care deprecierea wonului i-a oferit un avantaj in fata concurentilor Toyota si Honda.

Grupul auto prevede ca vanzarile auto din Statele Unite vor creste in 2010 cu 17%, in contextul revenirii economiei.

"Programele de sustinere oferite de guverne au fost un sprijin esential pentru performanta Hyundai. Impreuna cu wonul slab, au transformat Hyundai intr-un adevarat jucator mondial", a declarat Chang In Hwan, directorul executiv al KTB Asset Management.

Profitul operational a crescut de peste cinci ori, la 586,8 miliarde woni. Cota de piata a crescut de la 5% in prima jumatate a anului la 5,5% dupa noua luni, a mai anuntat compania.

Pentru trimestrul in curs, companie prevede ca va vinde 830.000 de autovehicule, a anuntat directorul financiar, Chung Tae Hwan. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#autoturisme, #castig, #hyundai, #profit, #vanzari , #stiri Toyota