Le-am "furat" polonezilor o fabrica SEWS

Luni, 18 Mai 2009, ora 15:04
2129 citiri
Le-am "furat" polonezilor o fabrica SEWS

Oficialii SEWS Romania au confirmat, pentru NewsIn, informatiile aparute pe site-ul evertiq.com, potrivit carora compania Sumitomo Electric Wiring Systems va inchide pana la finele lui octombrie fabrica din Rawicz, urmand sa mute intreaga productie in Romania, la fabricile de la Alba Iulia si Orastie.

Filiala poloneza a companiei japoneze SEWS, SEWS Polska, are doua fabrici, la Rawicz si Leszno, ambele confectionand cablaje pentru liderul mondial al producatorilor auto, Toyota, potrivit Newsin.

Fabrica de la Rawicz are 1.200 de angajati, 300 dintre acestia urmand sa fie transferati la fabrica de la Leszno, care are in prezent 1.000 de angajati.

Evertiq.com noteaza ca exista zvonul ca SEWS doreste sa vanda fabrica de la Rawicz pentru suma de 60 milioane zloti (aproximativ 13,4 milioane euro).

SEWS are in Romania trei fabrici, la Alba Iulia, Deva si Orastie, numarul total al angajatilor fiind de aproximativ 4.000.

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
#polonia, #SEWS, #Toyota, #fabrica, #angajati , #stiri Toyota