Nissan a trecut pe profit in ianuarie-martie

Joi, 12 Mai 2011, ora 15:04
1257 citiri
Nissan a trecut pe profit in ianuarie-martie

Producatorul auto Nissan a raportat un profit net de 30,8 miliarde yeni (380 milioane dolari) pentru perioada ianuarie-martie, al patrulea trimestru al anului fiscal 2010, fata de o pierdere de 11,6 miliarde yeni in urma cu un an, si a depasit asteptarile in pofida impactului cutremurului din Japonia, anunta Mediafax.

Analistii consultati de Bloomberg anticipau un castig de 23 miliarde de yeni (284 milioane de dolari).

Vanzarile au urcat cu 10%, la 2.350 miliarde de yeni (29 miliarde de dolari), potrivit datelor financiare anuntate de producatorul auto. 

Nissan estimeaza reluarea completa a productiei pana in octombrie, dupa ce a fost nevoit sa inchida o parte a fabricilor din cauza cutremurului care a afectat Japonia in martie. 

Actualul trimestru va fi mai dificil pentru companiile auto japoneze, in contextul recuperarii dupa oprirea activitatii si a declinului vanzarilor pe piata nipona, a declarat directorul general al Nissan, Carlos Ghosn.

Profitul net pentru cele 12 luni incheiate in martie a crescut de peste sapte ori, la 319 miliarde de yeni ( 3,9 miliarde de dolari), in timp ce vanzarile au urcat cu 17%, la 8.770 miliarde de yeni (108 miliarde de dolari).

Toyota, cel mai mare producator auto la nivel mondial, a anuntat, miercuri, o pierdere de 25,4 miliarde de yeni (313 milioane de dolari) pentru perioada ianuarie-martie. 

Nissan a construit doar un sfert din productia proprie de autovehicule in Japonia in anul fiscal trecut, comparativ cu 45% in cazul Toyota.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#nissan, #piata auto nissan, #profit, #profit grup nissan , #stiri Toyota