Noua Toyota Avensis s-a lansat in Romania

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 10:42
1995 citiri
Noua Toyota Avensis s-a lansat in Romania

Un showroom metamorfozat intr-un studio de film, un alpinist care a depasit bariera de 8000 de metri, oficiali, presa. Acesta a fost cadrul in care a fost prezentat interesantul si carismaticul model Toyota Avensis. Noua Toyota Avensis.

Aflata la a treia generatie noua Toyota Avensis este o masina europeana, construita in Europa. Pornind de la succesul primelor doua modele, noul Avensis dispune de un design atletic si suplu, care confera masinii un caracter puternic si dinamic. Beneficiind de mai multa putere si motoare ecologice, noul Avensis emite mai putin CO2, foloseste mai putin combustibil si ofera o calitate superioara, precum si dotari sporite la un pret bun.

ave_dpl_ext_003_08.jpgToyota Optimal Drive

Noua Avensis beneficiaza de o tehnologie inovatoare numita Toyota Optimal Drive. Aceasta se aplica noilor motoare pe bnezina cat si diesel-urilor rezultatul fiind un nivel redus de emisii si un consum scazut de combustibil, fara a face compromisuri in privinta puterii si a placerii de a conduce. Fiecare nou tip de motorizare ale noii Avensis permite un echilibru optim intre eficienta consumului de combustibil, nivelul scazut de emisii si performantele ridicate. Datorita tehnologiei Toyota Optimal Drive, noul Avensis va contribui la reducerea mediei emisiilor de CO2 ale intregii game de vehicule Toyota, aceasta ajungand sub pragul de 140 g/km in 2009. Rezultatul pentru intreaga gama Avensis la nivel european va fi o reducere in medie cu 6,7 g/km per automobil, ajungandu-se la 153,5 g/km.

Valvematic


Toyota Optimal Drive este un sistem care are la baza o serie ingenioasa de noi tehnologii de motorizare si transmisii avansate care beneficiaza de componente cu frictiune redusa, un design compact si usor, precum si arderi mai eficiente.
Pentru noile motoare Avensis pe benzina, Toyota Optimal Drive ofera putere si cuplu superioare datorita noii tehnologii Valvematic, care permite controlul optim al timpilor si cursei supapelor pentru realizarea de performante de inalta clasa.
Pentru motoarele diesel, o serie de sisteme au fost modificate folosind tehnologia Toyota Optimal Drive, pentru a permite motoarelor performante superioare si, in acelasi timp, emisii mai reduse si un consum scazut de combustibil.
Motoarele lucreaza cu transmisia Multidrive S de ultima generatie si o noua transmisie automata cu 6 trepte.

dsc_0026.jpg
Motorul Toyota Optimal Drive Valvematic de 1.6 litri

Noul motor Valvematic de 1.6 litri beneficiaza de o noua transmisie manuala cu sase trepte. Puterea motorului Valvematic de 1.6 litri a fost crescuta cu 20% comparativ cu versiunea anterioara VVT-i 1,6 l – pana la 132 CP, cu un cuplu mai mare cu 10 Nm, ajungand la 160 Nm la 4400 rpm. Emisiile de CO2 s-au redus cu 12%, ajungand la valoarea de 152 g/km (pentru sedan).

Aflat la a treia generatie, noul Avensis va oferi clientilor una din cele mai largi game de motoare diesel din acest segment. Toate diesel- urile sunt echipate cu tehnologia Toyota Optimal Drive. Primul motor al gamei este D-4D 125 de 2.0 l, urmat de varianta D-4D 150 de 2.2 l si de motorul mai puternic D-4D 180 de 2.2 l.

Noua Toyota Avensis ofera performante superioare vizavi de siguranta. A fost proiectata cu scopul de a obtine 5 stele la testele de impact EuroNCAP 2009, ale carei standarde au fost inasprite. Noua Avensis ofera: 7 airbag-uri, airbag pentru genunchi sofer, 2 airbag-uri frontale, 2 airbag-uri laterale fata, airbag-uri cortina fata si spate, sistem de iluminare autoadaptiv, camera video pentru parcarea cu spatele, etc.

Noua Toyota Avensis va fi oferit spre vanzare in patru variante de echipare, pornind de la cea standard care beneficiaza de un nivel ridicat al dotarilor. Variantele de echipare sunt Comfort, Executive, Elegance, Luxury.

Pretul orientativ pentru un model Toyota Avensis 1.6 Valvematic 132 CP porneste de 16.500 euro fara TVA.

Sursa: Auto.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#toyota, # romania, # motor, # benzina , #stiri Toyota