Parteneriat Lexus - Mediu inconjurator

Marti, 10 Martie 2009, ora 14:23
1676 citiri
Parteneriat Lexus - Mediu inconjurator

Lexus a incheiat un parteneriat cu Ministerul Mediului, prin care pune la dispozitia acestuia o limuzina Lexus GS 450h, automobil premium cu propulsie hibrida. Astfel, incepand cu luna martie, Nicolae Nemirschi, Ministrul Mediului se va deplasa cu modelul GS 450h, primul sedan hibrid premium din lume.

Dotata cu tehnologia specifica Lexus Hybrid Drive, masina ofera performanta unei motorizari V6, combinata cu un consum redus de carburant si emisii scazute. Parteneriatul dintre Ministerul Mediului si Lexus este valabil 18 luni, cu posibilitatea de a fi prelungit.

"Acest parteneriat cu Ministerul Mediului ne onoreaza. Modelul Lexus GS hibrid pe care il punem la dispozitia domnului Ministru reprezinta o revolutie tehnologica, fiind primul sedan hibrid de lux din lume. Combinand motorul pe benzina cu unul electric, acesta este capabil de performante uluitoare, o impresionanta economie de combustibil si emisii scazute - 345 de cai putere, consum si emisii comparabile cu modelul national produs la Pitesti. Datele sunt reale si arata preocuparea Lexus pentru a dezvolta o tehnologie prietenoasa cu mediul, politica pe deplin congruenta cu politica Ministerului Mediului din Romania", a declarat Mihai Bordeanu, Lexus Balkans Division Director.

Performantele modelului GS 450h se datoreaza folosirii combinate a motorului pe benzina V6 de 3,5 litri, cu injectie directa, si a motorului electric cu o putere de 147 kW. Cu o acceleratie lina si silentioasa de la 0 la 100 km/h in mai putin de 6 secunde, modelul GS 450h este foarte puternic. In plus, la pornire si la rulaj la viteze inferioare, nu exista emisii deoarece masina este propulsata doar de motorul electric - esenta tehnologiei integral hibride.

Marca Lexus este prima marca premium din lume care ofera modele hibrid integrale, inca din anul 2005. Gama de motorizari hibride Lexus este reprezentata in Romania de urmatoarele modele unice pentru categoria lor: GS 450 h, limuzina executive cu propulsie hibrida, RX 400 h, primul SUV hibrid de lux din lume si LS 600 h, cel mai puternic motor hibrid din lume, masina distinsa cu premiul Caesar Best Car 2009.

Spre deosebire de majoritatea competitorilor sai, tehnologia proprie Lexus Hybrid Drive permite functionarea doar in modul electric in anumite conditii - rularea la viteze inferioare, pornire - pentru un maximum de eficienta si un impact minim asupra mediului.

Lexus este prezent oficial in Romania incepand cu anul 2006, avand in prezent un showroom autorizat, in Bucuresti. Gama Lexus in Romania cuprinde cinci categorii, cu motorizari pe benzina, hibride si diesel: LS, GS, SC, IS si RX.

Despre Lexus

Lansata in 1989, marca Lexus a devenit renumita la nivel mondial. In prezent, Lexus este primul si singurul producator de autoturisme din clasa premium ce ofera o gama completa de modele hibride in acceptiunea completa a termenului (full hybrid). Aceasta gama cuprinde RX 400h, GS 450h si LS 600h. In Europa, mixurile de vanzari ale vehiculelor echipate cu Sistemul Lexus Hybrid Drive contabilizeaza aproximativ 60% din gama LS, aproximativ 50% din gama GS si aproape 70% din gama RX.

Pe fondul unei scaderi dramatice de volum a pietei auto europene in 2008 fata de 2007, automobilele hibride Toyota si Lexus au avut o crestere de 18%. In Romania, procentele de unitati hibrid in volumele totale de vanzari se situeaza la 85% din gama LS, aproximativ 73% din gama GS si aproape 85% din gama RX la nivelul anului 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#hibrid, #lexus, #ministru, #premium, #sedan , #stiri Toyota