Peugeot va prezenta primul diesel-electric din lume

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 17:23
1252 citiri
Peugeot va prezenta primul diesel-electric din lume

PSA Peugeot Citroen va prezenta in aceasta saptamana, la salonul de la Paris, primul automobil diesel-electric la nivel mondial, versiunea hibrida a modelului crossover cu cinci usi 3008, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Peugeot concureaza astfel Renault, care se concentreaza pe dezvoltarea de masini integral electrice, ambii constructori auto francezi incercand totodata sa ajunga din urma Toyota Motor pe segmentul automobilelor hibride.

Diferentele de strategie intre directorul general al Peugeot, Phillippe Varin, si cel al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, scot in evidenta diviziunile existente la nivel de industrie, privind solutiile de tehnologie alternativa pentru care ar putea opta cumparatorii.

Toyota a fost primul producator auto din lume care a lansat, in 1997, un automobil hibrid, Prius, pe baza de benzina si energie electrica.

"Renault-Nissan a pierdut trenul tehnologiei hibride.

Masinile electrice sunt un pariu riscant, in conditiile in care modelele hibride sunt imbunatatite, iar preturile scad", a declarat Naimish Shah, manager de fonduri la compania Lord Abbett din New York, care a vandut majoritatea actiunilor Renault detinute, in primul semestru.

Renault si partenerul sau japonez Nissan aplica un plan de patru miliarde de dolari privind productia de vehicule electrice, anticipand ca acestea vor reprezenta 10% din vanzarile mondiale totale, in 2020.

Peugeot considera ca cererea mondiala pentru vehicule electrice va fi la jumatate fata de nivelul anticipat de Renault si mizeaza pe faptul ca majorarea pretului petrolului si inasprirea reglementarilor privind emisiile poluante vor mari cererea pentru vehiculele diesel-electrice.

Spre deosebire de vehiculele hibride, in cazul masinilor electrice exista numeroase incertitudini legate de infrastructura de incarcare a bateriilor, costul bateriilor si autonomia limitata.

Constrangerile limiteaza potentialul pietei la navetisti, iar calatoriile de peste 80 de mile (circa 130 kilometri) sunt dificile, intrucat avantajul economiei de carburanti este anulat de costul bateriilor. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#diesel, #electric, #peugeot , #stiri Toyota