Pietele asiatice sunt in cadere, yenul se apreciaza la un nivel record

Joi, 17 Martie 2011, ora 12:31
1573 citiri
Pietele asiatice sunt in cadere, yenul se apreciaza la un nivel record

Pietele asiatice sunt in cadere, iar indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a coborat, joi, cu 1,4 %, in timp ce yenul s-a apreciat fata de dolar la un nivel record dupa cel de-al doilea razboi mondial, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Actiunile Tokyo Electric Power Co au scazut cu 13%, dupa ce un oficial american a declarat ca riscul de radiatii a crescut in urma defectarii sistemului de racire a reactorului de la Fukushima.

La Bursa din Tokyo, titlurile Toyota au scazut cu 2,2%, iar cele ale Honda Motor Co, al doilea mare producator de automobile din Japonia, au scazut cu 1,1%, in timp ce actiunile Sony Corp au pierdut 0,5 %.

Titlurile Paladin Energy Ltd au scazut cu 9,5% la Bursa din Sydney, afectandu-i pe producatorii de uraniu.

Indicele MSCI Asia Pacific a scazut cu 0,6% la 128,27 puncte, indreptandu-se spre cel mai mic nivel din mai anul trecut. Indicele Nikkey 225 a inchis joi in scadere cu 1,4 %. Indicele Hang Seng, al Bursei din Hong Kong, a pierdut si el 1,9%.

Moneda japoneza s-a intarit la valoarea de 76,36 yeni pentru un dolar, un record dupa cel de-al doilea razboi mondial. Cea mai apropiata valoare de acest maxim a fost atinsa in aprilie 1995, cand dolarul costa 79,75 yeni.

In urma aprecierii yenului, Banca Japoniei a pompat in pietele financiare 6000 de miliarde de yeni (76 de miliarde de dolari) pentru a le stabiliza, atingand un total de 34.000 de miliarde de yeni (peste 400 de miliarde de dolari) al injectiei de capital, noteaza BBC News.

#piete asiatice, #yen, #burse, #aprecierea yenului, #cutremur japonia , #stiri Toyota