Renault si Toyota conduc in topul lansarilor de modele noi in Romania

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 10:39
1718 citiri
Renault si Toyota conduc in topul lansarilor de modele noi in Romania

Constructorii de automobile Renault si Toyota au cele mai multe lansari de modele in acest an. Francezii au in prezent la vanzare patru modele, urmand a mai fi prezentate alte patru, in vreme ce niponii au lansat deja cinci, urmand al saselea, alte sase modele primind facelift-uri.

Renault a lansat, de la inceputul anului, pana in prezent, noul Megane, noul Megane Coupe, Laguna Coupe si noua gama Clio (Clio, Clio Estate, Clio RS), iar pana la finele anului mai sunt programate a fi prezentate si comercializate Megane Sport Tourer, Fluence, noul Scenic si noul Grand Scenic.

Reprezentanta locala a celui mai mare producator de automobile din lume, Toyota, a lansat in Romania noile modele IQ si Urban Cruiser, noile generatii de Avensis, Prius si Verso, iar luna viitoare va prezenta noul Land Cruiser. Totodata, pe parcursul anului, Toyota a mai prezentat si a inceput comercializarea facelift-urilor la modelele Aygo, Yaris, Auris, Corolla, Rav4 si Hilux.

Marca de lux a Toyota, Lexus, a avut doua lansari: noua generatie a SUV-ului hibrid RX450H si noul model IS250C decapotabil.

Si Porsche Romania, reprezentantul local al marcilor Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT si Porsche, a avut o activitate intensa la capitolul lansari. Dintre toate companiile din cadrul grupului, Porsche a avut patru prezentari de modele: Cayenne Diesel, Cayman facelift, Boxer facelift, precum si prima limuzina din istoria marcii, Panamera.

Audi a lansat A5 Sportback si urmeaza noul SUV Q7, Volkswagen a prezentat Polo, SEAT - Exeo si facelift-uri la Leon (inclusiv la modele sportive FR si Cupra) si Altea, iar Skoda - noua Octavia si modelul sportiv RS, iar pana la sfarsitul anului va fi lansat modelul Combi al limuzinei Superb.

Volkswagen a avut doar o lansare, noul Polo. Tot o lansare a avut si Dacia, Sandero Stepway.

Hyundai Auto Romania a prezentat anul acesta noul I 20 si pregateste prezentarea si comercializarea noului IX 35 si a modelului Santa Fe FL.

AutoItalia, reprezentantul local al Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Maserati, Lancia,  Infiniti, Ssang Yong, a lansat in acest an Alfa MiTo si noi motorizari pentru Alfa Romeo 159, Fiat Bravo si Lancia Delta, precum si design nou pentru Fiat 500 by Diesel.

BMW Romania a lansat noul Mini Cabrio, iar la inceputul lunii octombrie va prezenta si lansa la comercializare doua modele complet noi: BMW seria 5 GT si BMW X1.

Mercedes-Benz Romania a scos pe piata in acest an noul generatie a Clasei E, noul E Coupe, precum si facelift-uri la Clasa S si GL. in luna noiembrie va fi prezentata noua Clasa E break.

Trust Motors, reprezentantul Peugeot in Romania, a lansat in acest an trei modele: 308 cc, 3008 si 207 plus, informeaza NewsIn.

Citroen Romania a scos la vanzare in 2009 modelul C3 Picasso si facelift la modelul C1.

Trei modele au fost lansate si de Romcar, importatorul Ford pentru Romania: noile Fiesta, Ka si Focus RS.

Opel a prezentat in acest an Insigna, Chevrolet - noul Cruze, iar Saab 93X si, foarte putin probabil, va lansa in acest an si noul 95.

Mazda a avut patru lansari in acest an, MX-5, noul 3, noul 3 i-stop si 3MPS, iar Kia va prezenta pana la finele anului cee'd facelift, Soul si Sorento.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#renault, # dacia, # volkswagen, # toyota, # skoda , #stiri Toyota