Tata Motors a afisat pierderi de 520 milioane dolari in anul fiscal 2009

Luni, 29 Iunie 2009, ora 09:17
1080 citiri
Tata Motors a afisat pierderi de 520 milioane dolari in anul fiscal 2009

Tata Motors, cel mai mare constructor auto din India, a afisat primele pierderi anuale din ultimii noua ani, din cauza scaderii cererii si pierderilor inregistrate de diviziile Jaguar si Land Rover, achizitionate anul trecut, arata Reuters.

Constructorul auto a raportat pierderi nete consolidate in anul fiscal incheiat in martie 2009 de 25,05 miliarde rupii (520 milioane dolari), fata de profitul net de 21,68 miliarde rupii, cu un an in urma.

Totusi, potrivit NewsIn, vanzarile nete ale grupului au urcat la 703,70 miliarde rupii, fata de 354,09 miliarde rupii, in 2008.

Compania, care controleaza 60% din cea de-a cincea piata de camioane si autobuze, ca marime, din lume, a anuntat ca se pregateste de actiuni majore de reducerea costurilor.

Conform anuntului companiei mama, divizia Jaguar Land Rover a afisat pierderi nete de 281 milioane lire sterline (463 milioane dolari) in primele 10 luni ale anului fiscal, pana in martie 2009, in contextul in care recesiunea globala a afectat vanzarile de masini, in principal de modele sport si de lux.

De asemenea, criza economica a dus la falimentul a doi dintre primii trei constructori auto americani, in timp ce Toyota MotorCorp ar putea afisa pierderi si mai mari.

Astfel, noul presedinte al Toyota a avertizat marti ca industria auto s-ar putea confrunta cu inca doi ani dificili.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#tata, # jaguar, # rover, # pierderi , #stiri Toyota