Top cele mai vandute masini in 2009

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 00:14
4628 citiri
Top cele mai vandute masini in 2009

Unul din motivele pentru care Toyota a urcat in topul industriei auto mondiale este simplitatea. Modelele Corolla, Camry si Yaris se vand in Asia, Europa si America de Nord cu foarte mici modificari, pentru a se adapta pietei locale.

Un rezultat negativ al uniformitatii adoptate de Toyota s-a vazut in ultimul an, cand aceeasi problema tehnica s-a regasit la masini de pe cele trei continente.

Insa beneficiile productiei in volume mari - costuri mai mici pentru dezvoltare, producere si promovare - par sa cantareasca mai greu decat riscurile, in ochii reprezentantilor Toyota Motors.

Cu 908 661 de unitati vandute in 2009, o treime din ele doar in SUA, Toyota Corolla se claseaza prima in topul celor mai populare masini.

Modelul Corolla este printre cele rechemate in service de Toyota pentru probleme la pedala de acceleratie.

Alte doua modele Toyota, Camry si Yaris, se afla intre primele zece masini din lume, ca popularitate.


Insa prezenta lor este amenintata, strategia folosita de Toyota fiind adoptata cu succes de americanii de la Ford.

In loc sa produca masini diferite pentru diferite zone ale lumii si sa le numeasca la fel, Ford a dezvoltat o noua generatie Focus pentru a o vinde pe toate pietele.

Anul trecut, Ford a vandut 781 139 de unitati Focus, ceea ce i-a asigurat locul 2 in top. Modelul Fiesta, apreciata mai mult in afara Statelor Unite, se afla pe locul trei, cu 724 502 masini vandute.

Dar peisajul auto se schimba rapid. Pe masura ce batalia se muta de pe teritoriul american pe cel chinez si a altor piete emergente, strategia "acelasi model pentru toata lumea" va fi mai greu de monetizat.

Iata topul celor mai populare masini din lume, realizat de Forbes:

1. Toyota Corolla



La fel ca si Peugeot 207, modelul Polo de la Volkswagen are succes in Europa: in 2009, s-au vandut 467 047 masini.

10. Toyota Yaris

Abia sosita pe piata americana, Yaris s-a vandut bine pana acum in Europa, America de Sud, Africa sau Japonia, acolo unde are numele de Vitz. Toyota a vandut 466 267 de modele Yaris, in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#ford, #masini, #populare, #top, #toyota, #vandute , #stiri Toyota