Topul masinilor de cea mai inalta calitate din 2011

Luni, 11 Iulie 2011, ora 13:53
1890 citiri
Topul masinilor de cea mai inalta calitate din 2011

Lexus ocupa primul loc in topul celor mai de incredere masini ale anului 2011, judecand dupa numarul de masini care au inregistrat probleme la 100 de automobile vandute. Forbes a realizat topul celor mai bune masini in urma studiului facut in 2011 de J.D. Power and Associates privind calitatea autovehiculelor, in care Lexus troneaza cu modelele LS si ES.

Primele trei luni din viata unei masini pot fi un bun prezicator al nivelului de incredere pe care il poti avea pe termen lung, este de parere Raffi Festekjian, director of automotive research at J.D. Power, citat de Forbes.

Lexus are cel mai mare punctaj din acest punct de vedere, fiind un brand de top dintotdeauna, nu doar datorita faptului ca are cele mai mici probleme in primele luni de utilizare, ci si de-a lungul primilor trei ani din viata sa.

Tehnologia de ultima ora are doua taisuri

Tehnologia de ultima ora nu mai pare a fi un atu pentru automobile, potrivit studiului J.D. Power and Associates 2011 Initial Quality Study.

Astfel, sistemele touchscreen si de comanda vocala, pe care Ford le-a incorporat in MyTouch si Sync, au avut efectul opus intentiei initiale asupra perceptiei consumatorilor privind calitatea produsului.

Chiar daca erau menite sa usureze "munca" soferului, proprietarii intervievati in studiul IQS au afirmat ca optiunle sunt problematice.

Ford a "incasat" o lovitura puternica din  aceasta cauza, scazand de la locul patru in 2010, cu 93 de probleme la 100 de vehicule, pe locul 24, cu 116 probleme inregistrate la 100 de automobile vandute.

"Varianta noua a Edge, Explorer si Focus este cea care a scazut nivelul Ford" sunt de parere realizatorii studiului.

"Integrarea tehnologiei de ultima ora intr-un automobil deja existent poate fi o incercare dificila. Compania Ford este perfect constienta de acest lucru si face eforturi mari pentru a rezolva problema", decalara Festekjian, citat de Forbes.

Topul celor mai bune masini din 2011

Lexus LS ocupa primul loc in top, inregistrand doar 54 de probleme la 100 de masini vandute, urmata de Lexus ES, cu 56 de masini problematice la 100 de automobile puse in vanzare. Locul trei este ocupat de Porsche 911, cu 60 de masini care au inregistrat defectiuni din 100 de masini vandute.

Pe locul patru se afla Hyundai Equus, care a avut probleme la 60% din autovehiculele vandute. Locul 5 este ocupat de Mazda MX-5 Miata, cu o problematica tehnica de 62%, urmatorul in top fiind Ford F-150, cu 66%..

Acura TSX si Lexus GS ocupa ambele locul 7 din cauza celor 67% dintre masinile vandute, care au inregistrat probleme.

Locul 8 revine autoturismului Honda Accord, cu 71 de masini cu probleme din 100 vandute.

Pe locul 9 se situeaza Lexus IS, la egalitate cu Porsche Panamera, ambele masini inregistrand probleme la 72% dintre autovehiculele vandute.

Honda Element si Toyota Tundra, intra in topul celor mai bune masini ale annului 2011, cu o rata problematica de 75% din automobilele vandute.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#autovehicule, #lexus, #masini, #top , #stiri Toyota