Toyota a ignorat sistematic legea

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 23:41
1252 citiri
Toyota a ignorat sistematic legea

Constructorul auto japonez Toyota a ignorat sistematic legea si nu a furnizat justitiei documente esentiale in cazul mai multor procese initiate de persoane accidentate din cauza unor defectiuni ale masinilor, a declarat presedintele unei comisii a Congresului SUA, potrivit Wall Street Journal.

"Persoanele ranite in accidente in care au fost implicate masinile Toyota s-ar fi putut accidenta a doua oara dupa ce Toyota nu a prezentat justitiei dovezi relevante", a declarat Edolphus Towns, presedintele unei comisii a Congresului intr-o scrisoare adresata sefului operatiunilor Toyota din America de Nord, Yoshimi Inaba.

Comisia investigheaza problema rechemarilor pentru reparatii a mai multor milioane de autovehicule Toyota cu defecte la nivelul pedalei de acceleratie si sistemului de franare. Concluziile lui Towns se bazeaza pe studiul unor documente interne ale constructorului auto nipon.

Un purtator de cuvant al Toyota a afirmat vineri ca grupul ia in serios obligatiile legale. "Nu este neobisnuit pentru companii sa obiecteze la anumite solicitari de documente in cadrul litigiilor. Am luat masurile necesare pentru a mentine confidentiale informatiile referitoare la afacerile competitive", a spus el.

Constructorul auto este implicat intr-o actiune de rechemare pentru reparatii a peste opt milioane de autovehicule comercializate in intreaga lume.

In SUA, Toyota se afla sub investigatia Congresului, in urma acuzatiilor ca defectiuni la pedala de acceleratie si sistemul de franare sau ca proiectarea gresita a covoraselor de interior ar fi cauza a sute de accidente in ultimii zece ani, soldate cu decesul a 19 persoane. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#toyota, #productie, #sua, #modele, #congres , #stiri Toyota