Toyota, data in judecata de procuratura Californiei

Vineri, 12 Martie 2010, ora 23:33
1645 citiri
Toyota, data in judecata de procuratura Californiei

Procuratura din California va da in judecata divizia de vanzari a Toyota Motor din Statele Unite pentru ca a pus in pericol siguranta publica prin vanzarea unor vehicule defecte si practici de afaceri inselatoare.

Reprezentantii Toyota nu au comentat informatia despre proces, primul de acest tip intentat de procuratura federala sau a unui stat american impotriva constructorului auto japonez, care se adauga unei liste tot mai lungi de reclamatii prin care se solicita daune.

Pe langa perspectiva unor procese colective, Toyota se confrunta si cu o investigatie din partea Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare si o alta ancheta, de natura penala, efectuata de procuratura federala.

Anuntul privind noul proces are loc intr-o perioada cruciala pentru Toyota, care a lansat o campanie de recastigare a consumatorilor , cu scopul demonstrarii ca a luat masuri pentru rezolvarea problemelor de siguranta ale vehiculelor.

O serie de incidente intens mediatizate, in care au fost implicate vehicule Toyota, pun in pericol campania de promovare lansata de companie.

Cel mai elocvent exemplu, aparut luni, este cel al unui barbat din San Diego care a reclamat ca automobilul sau Prius a devenit de necontrolat timp de 20 de minute, iar o masina a politiei a intervenit in ajutorul sau.

Toyota si Administratia pentru transporturi rutiere si siguranta investigheaza incidentul.

Grupul japonez a rechemat in service peste opt milioane de vehicule, pentru remedierea riscului de blocare a acceleratiei. Accelerarea necontrolata a dus, din 2007, la producerea a cel putin cinci accidente cu victime, iar autoritatile investigheaza alte 47 de cazuri produse aparute in ultimul deceniu. 

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#toyota, #defectiuni, #california, #proces , #stiri Toyota