Toyota inregistreaza primele pierderi din ultimii 2 ani

Marti, 02 August 2011, ora 17:32
1233 citiri
Toyota inregistreaza primele pierderi din ultimii 2 ani

In primul trimestru fiscal, in perioada aprilie-iulie, pentru prima data in ultimii doi ani, Toyota a inregistrat pierderi, din cauza cutremurului devastator din martie din Japonia si din pricinpa aprecierea yenului, anunta Mediafax.

Problemele de aprovizionare si productie cauzate de cutremurul si valul tsunami din 11 martie au fost rezolvate mai rapid decat se anticipa, iar Toyota, cel mai mare constructor de automobile din lume, a anuntat ca va reveni la capacitatea normala de productie din septembrie, cu circa doua luni mai devreme decat estimase anterior, transmite Reuters.

Deprecierea dolarului si pozitia solida a yenului in raport cu monedele de pe principalele piete de export va continua insa sa erodeze profiturile grupului, care exporta mai mult de jumatate din automobilele construite in Japonia.

Reprezentantii companiei au avertizat ca operatiunile autohtone ar putea inregistra pierderi la cursurile actuale de schimb valutar.

Toyota a inregistrat o pierdere operationala de 108 miliarde yeni (1,4 miliarde de dolari) in primul trimestru fiscal, fata de un profit de 211,7 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatul a fost totusi mai bun decat media esimarilor analistilor contactati de Reuters, care indica o pierdere de 190 miliarde yeni.

Profitul net al grupului a fost de numai 1,2 miliarde yeni (15,5 milioane de dolari), fata de 190,5 miliarde yeni in primul trimestru fiscal al anului trecut, iar veniturile au coborat cu 29,4%, la 3.440 miliarde yeni (44,4 miliarde de dolari).

Pentru anul fiscal aprilie 2011 - martie 2012, Toyota si-a ridicat prognoza de profit operational la 450 miliarde yeni, fata de cifra mai optimista, de 529,7 miliarde yeni, inaintata de analisti.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#toyota, #pierderi toyota , #stiri Toyota