Toyota iQ strabate 800 de km cu un singur plin

Duminica, 01 Februarie 2009, ora 15:00
1534 citiri

Nu exista nici un dubiu ca Toyota are una dintre cele mai economice masini de pe piata, insa doi bloggeri de pe “iQ blog” din Marea Britanie au reusit sa bata consumul de 4,3 l/100km in regim mixt, estimat de constructor.

Cei doi au trecut de bariera de 500 de mile (800 de km) cu un singur plin folosind o Toyota iQ standard cu motorul de 1 litru VVT-i pe benzina.

Mark si Simon au strabatut 18 orase in 2 zile pe un traseu care a inceput in Brighton si s-a terminat in Oxford. Avand in vedere consumul oficial, de 4,3 l/100km, rezervorul de 32 de litri ar fi trebuit sa fie gol dupa 740 de km.

Desi cei doi au intampinat ploaie, vant, ambuteiaje si au fost nevoiti sa foloseasca aerul conditionat, farurile si stergatoarele, care cresc consumul de carburant, masina a strabatut 811 km cu un singur rezervor, avand un consum de 3,9 l/100km.

Cu toate ca cei doi au condus in regim economic, rezultatul este si mai impresionant avand in vedere ca a fost realizat in conditii reale de sofat, si nu pe un traseu special.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#britanie, #economice, #marea, #masini, #toyota , #stiri Toyota