Toyota reduce productia cu 10%

Miercuri, 26 August 2009, ora 10:42
1250 citiri
Toyota reduce productia cu 10%

Producatorul nipon de automobile Toyota Motor a anuntat ca va reduce cu 10% capacitatile de productie pe plan mondial. Nivel corespunde unei reduceri de un milion de vehicule pe an, scopul fiind adaptarea la noile conditii de pe piata, relateaza AFP.

Un purtator de cuvant al Toyota a confirmt ca grupul va suspenda pana in 2011 o linie de productie cu o capacitate de 220.000 vehicule pe an de la uzina din Takaoka, iar lucratorii vor fi transferati catre alte divizii.

Conform cotidianului Nikkei, preluat de NewsI, Toyota va inchide si filiala sa americana New United Motor Manufacturing (Nummi) pe care o detinea impreuna cu General Motors.

Inchiderea uzinei Nummi, construita in 1984, va fi primul eveniment de acest tip in istoria de 72 de ani a grupului.

Cotidianul nipon a mai precizat ca Toyota mai intentioneaza sa suspende productia la doua linii de productie ale uzinei sale din Derbyshire, din Marea Britanie, cu o capacitate de 200.000 vehicule, precum si alte linii de productie din prefectura Aichi, sediul sau istoric din Japonia.

Aceste linii de productie nu vor fi insa dezasamblate, pentru a putea fi rapid puse in functiune in cazul revenirii cererii pe plan mondial.

Afectata de scaderea pietei auto pe plan mondial, Toyota, care a devenit principalul producator mondial de automobile in 2008, a inregistrat primele pierderi din istorie in anul fiscal 2008-2009, ce a luat sfarsit in luna martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#toyota, # milion, # reducere, # mondial , #stiri Toyota