Toyota Romania recheama 12500 de vehicule cu posibile defectiuni la acceleratie

Marti, 09 Februarie 2010, ora 15:55
1397 citiri
Toyota Romania recheama 12500 de vehicule cu posibile defectiuni la acceleratie

Toyota Romania va rechema in service 12.500 de vehicule posibil afectate de o defectiune la pedala de acceleratie, iar costurile verificarilor vor fi suportate de catre companie, a anuntat, marti, reprezentantul marcii pe plan local.

Posesorii vehiculelor vor primi scrisori de informare de la dealerii Toyota de la care si-au achizionat masina, prin care vor fi invitati pentru programari in service, precizeaza Mediafax.

Verificarea unei masini va dura aproximativ 30 de minute.

Campania de rechemare este o masura preventiva ce are ca scop verificarea tuturor vehiculelor indicate de catre Toyota Motor Europe, chiar daca posesorii masinilor nu au identificat nicio problema la nivelul pedalei de acceleratie, se arata intr-un comunicat al Toyota Romania.

In Romania, ca si in restul Europei, nu a avut loc niciun accident cauzat de eventuale disfunctionalitati la nivelul pedalei de acceleratie.

"Ne cerem scuze pentru disconfortul creat clientilor nostri. De aceea initiem aceasta campanie preventiva de recall", a declarat director general Toyota Romania, George Kyriazis.

Reprezentantii marcii japoneze afirma ca la modelele incluse in actiunea de recall exista posibilitatea ca pedala de acceleratie sa ramana blocata mecanic intr-o pozitie partial apasata sau sa revina lent la pozitia normala.

Procedura de remediere dezvoltata de inginerii Toyota include instalarea unei placute de otel in ansamblul pedalei de acceleratie, menita sa creeze un spatiu ce reduce frecarea din interiorul mecanismului.

Vanzarile Toyota au scazut anul trecut 60%, la 3.996 unitati.

Incepand cu toamna anului trecut, Toyota a rechemat pentru reparatii peste opt milioane de automobile in mai multe regiuni ale lumii, din cauza unor defecte la pedala de acceleratie.

 

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#toyota, # recall, # service, # defectiuni, # acceleratie , #stiri Toyota