Toyota va lansa 20 de modele noi in SUA pana in 2013

Miercuri, 24 August 2011, ora 18:43
2192 citiri
Toyota va lansa 20 de modele noi in SUA pana in 2013

Toyota va lansa 20 de modele noi sau modernizate de automobile pe piata americana, pana la inceputul anului 2013, pentru a recastiga terenul pierdut in fata unor producatori precum Hyundai Motor, dupa trei ani care au inclus o recesiune, rechemari de vehicule si un cutremur, transmite Mediafax.

Grupul japonez a prezentat marti modelul Camry 2012, la studiourile Paramount din Hollywood, la eveniment participand 200 de actori, dansatori si muzicieni.

Camry este primul dintre cele 20 de modele Toyota, Lexus si Scion, noi sau modernizate, care vor intra pe piata pana la inceputul anului 2013, a declarat Bob Carter, vicepresedinte al grupului pentru vanzarile din SUA.

Noua versiune a Camry, cel mai bine vandut model pe piata din SUA, va intra la vanzare in octombrie.

"In ultimii trei ani au avut diverse probleme, unele care nu au depins de Toyota, altele care au scos la iveala deficiente in companie. Lansarea Camry si a altor modele noi este extrem de importanta", a declarat Ed Kim, analist la AutoPacific in Tustin, California.

Noile modele, dintre care cinci vor fi lansate in acest an, vin in conditiile in care Toyota este pe cale sa piarda pozitia de cel mai mare producator auto la nivel mondial.

Cutremurul produs in martie in Japonia a incetinit planurile Toyota timp de mai multe luni si a afectat eforturile de relansare a activitatilor dupa rechemarile record de vehicule din 2010, pentru remedierea unor probleme.

Livrarile celor trei branduri ale Toyota pe piata din SUA au scazut cu 7,1% in primele sapte luni ale acestui an, la 943.590 de vehicule, cel mai redus nivel de dupa 1999.

In schimb, vanzarile totale de vehicule usoare din SUA au crescut cu 11%. Livrarile Hyundai au urcat cu 23%, ale General Motors cu 16%, iar ale Ford Motor cu 12%.

Pe langa Camry, Toyota va mai lansa in acest an hybridul Prius v, modelul subcompact modificat Yaris, miniautomobilul Scion iQ si vehiculul pick-up Tacoma.

Intre modelele care vor fi lansate anul viitor se numara o versiune electrica a Prius si hibridul compact Prius c.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#toyota, #automobile toyota, #modele noi toyota sua , #stiri Toyota