Vanzarile Toyota in Romania au scazut cu 6,71% in primele sase luni

Duminica, 25 August 2013, ora 14:17
1551 citiri
Vanzarile Toyota in Romania au scazut cu 6,71% in primele sase luni

Vanzarile inregistrate de catre constructorul auto nipon Toyota in Romania s-au diminuat, in primele sase luni din 2013, cu 6,71%, comparativ cu aceeasi perioada din 2012.

In acelasi timp, la modelul Auris s-a consemnat o crestere de 22,5%, comparativ cu primul semestru din 2012, arata datele oficiale ale importatorului pe plan local a marcii.

Astfel, in intervalul ianuarie-iunie a.c., au fost comercializate in Romania 1.126 de unitati Toyota (Passanger Car + Light Comercial Vehicle), in scadere cu 6,71% fata de primul semestru din anul anterior, cand au fost vandute 1.207 de exemplare.

Din acest total, modelul Auris a fost preferat de catre 250 de romani, mai mult cu 22,5% comparativ cu ianuarie-iunie 2012, interval in care se comercializasera 204 unitati.

Noua generatie Auris de la Toyota este disponibila in Romania, incepand din februarie 2013, atat in varianta clasica de motorizare, cat si in versiune hibrid, pretul de lansare fiind de 14.508 euro (TVA inclusa).

Masina are cinci usi, o lungime de 4,27 metri (cu trei centimetri mai mult fata de modelul actual), un ampatament nemodificat (2,6 metri) si o inaltime de 1,46 metri (cu 5,5 centimetri mai putin decat la actuala versiune).

Ca nivel echipare, Auris dispune de trei versiuni: Terra (standard), Luna si Sol.

Varianta standard de echipare are in dotare la interior, printre altele, aer conditionat Single cu reglare automata, scaun sofer&pasageri incalzite, scaun sofer cu suport lombar reglabil electric, Radio CD&MP3 cu patru boxe, geamuri electrice fata. La exterior, in dotarea stardard, masina beneficiaza de oglinzi exterioare reglabile electric, lumini de drum permanente cu tehnologia LED, faruri cu functie follow me home.

In plus, noua Toyota Auris este prevazuta cu noua airbaguri SRS, precum si sisteme de anti-blocare a rotilor la franare (ABS) cu sistem de distributie electronica a fortei de franare (EBD), asistenta la franare (BA), control al stabilitatii vehiculului (VSC), control al tractiunii (TRC), asistenta la pornirea in rampa (HAC) si functie de semnalizare a franarii de urgenta.

Constructorul auto nipon a adus, in Romania, si varianta hibrida a modelului Auris, care va putea fi recunoscut datorita elementelor decorative unice: sigla Toyota de culoare albastra prezenta pe grila superioara, sigla Hybrid Synergy Drive si jantele de aliaj 17 inci, disponibile pe nivelul de echipare Sol.

Varianta de echipare de top, Sol, vine in plus fata de versiunea medie (Luna) cu oglinzi exterioare pliabile electric, jante aliaj 16 inci, tapiterie mixta piele si stofa, ornamente piele pe plansa de bord, sistem asistenta la parcare (SIPA), sistem inteligent de acces si start, oglinda interioara electrocromatica si sistem cruise control. Auris Hibrid va fi comercializat in doua niveluri de echipare: Luna si Sol.

Auris Hibrid este capabila sa functioneze atat independent, cat si in combinatie cu motorul termic. Sistemul de propulsie Hybrid Synergy Drive (HSD) de 1.8l VVT-i pe benzina si motor electric genereaza o putere maxima de 136 CP, asigura o accelerare de la 0 la 100 km/h in 10,9 secunde si o viteza maxima de 180 km/h. Auris Hybrid are emisii de CO2 de numai 87g/km.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#vanzari Toyota Romania, #modelul Auris, #noua generatie Auris Toyota , #stiri Toyota