Vezi cele mai vandute masini din toate timpurile

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 20:05
3055 citiri
Vezi cele mai vandute masini din toate timpurile

In topul celor mai vandute masini din toate timpurile se afla Toyota Corolla, Volkswagen Golf si Volkswagen Beetle, modele din care s-au livrat in toata lumea 85 de milioane de unitati, conform Mediafax.

Ajuns la a zecea generatie, modelul Toyota Corolla este masina cu cele mai mari vanzari din toate timpurile. De la lansare, in anul 1966, si pana in luna octombrie 2010, constructorul japonez a vandut peste 36 de milioane de automobile Corolla la nivel mondial.

Reprezentantii Toyota spun ca in ultimii 40 de ani, la fiecare 40 de secunde este vandut un model Corolla. In prezent, masina din clasa compacta este produsa in uzinele Toyota din 15 tari.

Din 1974 pana la mijlocul anului trecut, Volkswagen a vandut mai mult de 27 de milioane unitati Golf, ceea ce face ca modelul german, aflat la a sasea generatie, sa se claseze pe locul secund in topul celor mai vandute masini. Modelul de familie, cunoscut in Statele Unite, Canada si Mexic si cu denumirile Rabbit si Caraibe, a concurat cu fiecare npua generatie la competitia europeana "Car of the Year", iar in 1992 a castigat trofeul.

A sesea generatie Golf este disponibila in prezent cu cinci versiuni de caroserie.

Un alt model emblematic al germanilor de la Volkswagen este Beetle, vandut in 22,5 milioane de unitati in perioada 1938 - 2010. Beetle este cel mai longeviv model cu un singur desingn de caroserie. Binecunoscuta "broscuta", care ocupa pozitia a treia in topul celor mai vandute masini, a cunoscut prima restilizare importanta abia dupa 60 de ani de la intrarea in productie, in 1998 fiind lansata a doua generatie a modelului.

Ultima generatie Beetle a fost prezentata la inceputul acestui an si urmeaza sa fie lansata la vanzare spre sfarsitul anului.

Un alt model de succes este Ford Escort, cu vanzari de aproximativ 20 milioane de unitati, in ciuda faptului ca productia a incetat in 2003, dupa 35 de ani de la intrarea in fabricatie.

Opel Corsa se afla la jumatatea Top 10 privind cele mai vandute masini, cu peste 18 milioane de unitati livrate la nivel global, din anul 1982. Aflat in prezent la a patra generatie Corsa a fost comercializat de-a lungul timpului pe unele piete sub mai multe denumiri, precum Vauxhall Nova (Marea Britanie) sau Holden Barina (Australia).

In aproape 30 de ani de la lansarea pe piata a modelului Civic, compania Honda a vandut aproape 18 de milioane de unitati in intreaga lume, volum ce plaseaza automobilul pe locul sase in clasament. Petru anul viitor, japonezii pregatesco noua generatie a modelului compact, care va fi diferit in Statele Unite de cel din Europa, pentru acesta piata fiind destinata o varianta mai "agresiva".

Modelul Civic este urmat tot de un autoturism Honda - Accord, cu 16,5 milioane de automobile vandute din 1976 pana in prezent. Desi designul este asemanator, a opta generatie a modelului este vanduta in statele Statele Unite sub o versiune cu dimensiuni mai generoase comparativ cea din Europa sau Japonia.

Almera, Sentra sau Pulsar sunt denumirile diferite date modelului Nissan cu cele mai mari vanzari ale cosntructorului japonez, care a comercializat 16 milioane unitati din 1966 pana acum. A noua generatie a modelului este programata pentru lansare in toamna acestui an.

In topul celor mai vandute autoturisme de-a lungul timpurilor se afla si Ford Model T, model construit intre anii 1908 si 1927 si plasat pe pozitia a noua. Astfel, Ford a vandut in 19 ani nu mai putin de 15,5 milioane de astfel de masini, sub un singur design de caroserie.

Topul celor mai vandute zece autoturisme este incheiat de Volkswagen Passat, cu 15 milioane de unitati livrate din 1973 pana in prezent.

In top nu a fost inclus modelul Ford F-Series, in ciuda vanzarilor de peste 34,5 milioane de unitati, intrucat intra in categoria camionetelor.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#masina, #automobil, #auto, #cele mai vandute masini, #top masini , #stiri Toyota