Basescu: Comunitatea de afaceri din Turcia a investit 5 miliarde de dolari in Romania

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 15:57
1323 citiri
Basescu: Comunitatea de afaceri din Turcia a investit 5 miliarde de dolari in Romania

Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, in cadrul declaratiei de presa comuna cu omologul sau turc, Abdullah Gul, ca oamenii de afaceri turci au investit 5 miliarde de dolari in economia din Romania, tinta fiind a se ajunge la 10 miliarde de dolari.

"Va multumesc pentru invitatia de a vizita Turcia,este o placere sa fiu la Ankara sau oriunde in Turcia. Vizita mea are un singur obiectiv, consolidarea si cresterea relatiilor bilaterale. Avem excelente relatii politice si economice, iar dezvoltarea acestora este la fel de importanta, pentru ambele tari", a spus Traian Basescu.

Presedintele Romaniei a tinut sa multumeasca, in prezenta omologului sau turc, comunitatii de afaceri din Turcia, care a investit 5 miliarde de dolari in Romania.

"Schimburile comerciale dintre noi sunt la un nivel de circa 5 miliarde de dolari si speram ca in curand sa se ajunga la 10 miliarde de dolari", a spus seful statului.

Traian Basescu a a mai spus ca, impreuna, cele doua state se afla in flancul sud-estic al NATO, si impreuna dezvolta sistemele de aparare antiracheta, care sa protejeze Europa.

Presedintele Romaniei a mai spus ca, in ultimii ani, a avut loc o consolidare deosebita in relatiile romano-turce, importanta fiind cooperarea in lupta antiterorista, impotriva traficului de droguri si impotriva traficului de fiinte umane.

"Vom continua sa consolidam cooperarea in combaterea acestor amenintari la adresa securitatii nationale la adresa Turciei si Romaniei", a spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu a mai aratat ca a discutat cu omologul sau turc despre potentialul de cooperare in problemele de antrenament pentru tehnicieni si pentru intretinerea avioanelor F-16, care vor intra in serviciu, in dotarea aviatiei militare romane.

Presedintele Traian Basescu a sosit, miercuri dimineata, la Ankara, in prima zi a vizitei de stat in Turcia, avand programate intalniri cu presedintele Abdullah Gul, cu premierul Recep Erdogan, precum si cu reprezentantii comunitatii romanesti.

Seful statului va mai avea, miercuri, convorbiri cu presedintele Marii Adunari Nationale, Cemil Ciçek.

In cea de-a doua zi a vizitei de stat, presedintele Traian Basescu va participa la Forumul economic romano-turc pentru investitii si comert si va vizita Platforma de productie a Corporatiei pentru Industriile Aerospatiale din Turcia (TAI).

De asemenea, presedintele Traian Basescu va vizita Centrul national de simulare pentru instruirea pilotilor pentru avioanele de lupta F-16.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#comunitate afaceri Turcia, #investitii romania, #traian basescu , #Afaceri