Basescu: Speram la o decizie favorabila accesului in zona Schengen in decembrie

Joi, 30 Mai 2013, ora 16:55
1383 citiri
Basescu: Speram la o decizie favorabila accesului in zona Schengen in decembrie

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca spera la o decizie favorabila in luna decembrie a acestui an pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, afirmatia fiind facuta o de reuniune a oamenilor de afaceri italieni.

"Accesul in zona Schengen speram ca va avea un rezultat favorabil in decembrie anul acesta, o decizie favorabila", a declarat Basescu.

El a mentionat ca un al doilea obiectiv este aderarea Romaniei la Zona Euro, care a fost intarziat pentru mai multi ani de criza economica din Uniunea Europeana.

Seful statului a avut un discurs la evenimentul gazduit de Confindustria Romania pe tema economiei romanesti si a implicarii firmelor italiene in tara noastra, precum si a schimburilor comerciale dintre Romania si Italia.

Decizia privind calendarul de aderare a Romaniei si Bulgariei a fost amanata la Consiliul Justitie si Afaceri Interne din luna martie, in urma opozitiei Germaniei, Olandei si Finlandei, care au aratat ca asteapta ca Bucurestiul si Sofia sa aiba mai intai mai multe progrese in cadrul Mecanismului de Verificare si Cooperare in domeniul Justitiei.

Urmatorul raport al Comisiei Europene privind MCV pentru cele doua tari este asteptat in luna decembrie a acestui an.

#Traian Basescu Schengen , #Afaceri