Declaratie soc facuta de Basescu, in cazul Omar Hayssam - UPDATE

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 17:41
1615 citiri
Declaratie soc facuta de Basescu, in cazul Omar Hayssam - UPDATE

Seful statului a declarat ca nu confirma ca Hayssam a fost extradat din Siria, fiind repatriat in baza unui acord de extradare si a lasat de inteles ca "Romania a efectuat o operatiune neautorizata ca sa il aduca pe Omar Hayssam pe teritoriul altei tari".

Presedintele Traian Basescu a sustinut o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni, in care a facut mai multe declaratii cu privire la omul de afaceri sirian, Omar Hayssam, capturat de procurori, dar si despre intalnirea cu reprezentantii misiunii FMI, aflati in vizita la Bucuresti.

Omul de afaceri de origine siriana a fost capturat de procurori si se afla pe teritoriul Romaniei de azi dimineata.

Business24 v-a prezentat, in format LIVE, declaratiile presedintelui Traian Basescu:

- Nu confirm ca a fost repatriat cu un avion al armatei romane si de asemenea nu confirm ca a fost repatriat pe baza unui acord de extradare.

- Comunicatul presedintiei vorbeste despre multumiri aduse ofiterilor implicati si institutiilor de siguranta nationala implicati si atat.

- A fost un efort colectiv al unui numar foarte mic de oameni care se ocupa de cinci ani de acest proces al aducerii lui Hayssam in tara.

- Comunicatul a venit de la Presedintie dintr-un motiv simplu, deoarece era vorba despre aducerea in tara a unui terorist, aceasta fiind o atributie a CSAT, iar presedintele CSAT este presedintele tarii.

- Lupta antiterorista este o atributie a mea.

- A fost un efort colectiv al unui numar foarte mic de oameni care se ocupa de cinci ani de acest proces al aducerii lui Hayssam in tara.

- Cand a plecat, Hayssam nu avea niciun mandat de parasire a tarii. In 2006, cand a plecat din tara, Hayssam putea fi acuzat de trecerea frauduloasa a frontierei de stat.

- Pana la condamnare, functiona prezumtia de nevinovatie. Aceasta condamnare s-a produs in anul 2008.

- Abia din 2008 el a devenit un obiectiv major in vederea implinirii justitiei.

- Vreau sa felicit institutiile implicate in toti acesti cinci ani, pentru ca sunt singurele care nu vorbesc si nu fac declaratii publice.

- Din acest moment, in problema Omar Hayssam am constiinta impacata ca s-a facut tot ce a trebuit ca justitia sa fie indeplinita.

- Omar Hayssam este o problema - politica, economica si o problema penala mai ales. Este sarcina justitiei sa afle tot ce mai e de aflat. Din punct de vedere al presedintelui, consider minsiunea incheiata.

Declaratii despre acordul FMI

Despre intalnirea cu reprezentantii FMI

- Foarte multi au apreciat ca Romania nu mai are nevoie de un acord cu FMI. Sunt foarte multe motive petnru care eu cred ca Roamania mare are nevoie de un acord cu FMI.

- Romania este stabilizata, dar este o stabilitate fragila.

- Prima proprioritate este sa iesim din zona asta de de puternica dependenta ori de micile imbunatatiri ale veniturilor in sectorul bugetar pe care le face Guvernul, ori sa fim tot mai putin dependenti de situatia economica din zona euro.

- Romanii au facut sacrificii enorme, au fost si sacrificii politice facute de Guvernul de la acel moment si ar fi pacat sa alunecam din nou intr-o zona de dezechilibre fiscale. Consolidarea fiscala ar trebui sa fie primul obiectiv.

- Al doilea ar trebui sa fie legat de reformele structurale, in ce priveste in primul rand sanatatea.

- Am sustinut ca trebuie gasita o formula de acordare de garantii de stat catre IMM-urile care doresc sa ia garantii de la banci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu Omar Hayssam, #om afaceri Omar Hayssam , #Afaceri