Basescu: Romania va avea crestere economica in 2013

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 10:34
1719 citiri
Basescu: Romania va avea crestere economica in 2013

Presedintele Traian Basescu a spus, vineri, la o intalnire cu reprezentantii comunitatilor de romani din Italia, ca, in mod categoric, Romania nu va avea anul acesta recesiune, ci crestere economica.

"In mod categoric, Romania nu va avea anul acesta recesiune, ci crestere economica. Sigur, nu atat de mare cat ne-am fi dorit, pentru ca s-au micsorat exporturile catre tarile din UE, dar in evolutiile de anul acesta din Romania putem spera in bine", a afirmat Traian Basescu.

El a mai spus ca, dupa sacrificiile romanilor din 2010, Romania este stabilizata economic, nu are probleme sa isi imprumute banii de care are nevoie.

"Romanii au facut sacrificii, dar astazi lucrurile s-au restabilit si avem sansa de a merge inainte. Nu suntem ca alte tari mult mai vechi in UE, mai bogate, dar si cele mai indatorate. Romania nu are o datorie mare", a aratat presedintele.

Seful statului a mai spus ca Romania va avea crestere economica daca va "trage" banii de la Uniunea Europeana.

Fondul Monetar International estimeaza ca Romania a avut crestere economica zero in 2012, dupa un avans al PIB de 2,2% in 2011, iar pentru acest an se asteapta la o crestere relativ modesta, in jur de 1,5%, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, in conferinta de inchidere a misiunii, pe 29 ianuarie.

Banca Nationala a Romaniei are aceeasi estimare de crestere economica pentru acest an ca si Fondul Monetar International, a declarat marti guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

#Basescu crestere economica Romania, #Basescu economie Romania 2013, #Basescu declaratii economie Romania , #Criza economica