Traian Basescu: Va asigur ca vom avea multe luni cu inflatie extrem de redusa

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 14:06
1240 citiri
Traian Basescu: Va asigur ca vom avea multe luni cu inflatie extrem de redusa
Sursa foto: Ghimpele.ro

Presedintele Traian Basescu a apreciat ca inflatia anualizata va fi in jur de 3%, adaugand ca cel mai bine pe aceasta tema poate sa vorbeasca guvernatorul BNR.

"N-as spune ca este un capat de tara inflatia. Ba chiar a prins foarte bine exporturilor si eu sunt convins ca inflatia anualizata va fi in jur de 3%. Intotdeauna in primavara ne cresc preturile la zarzavaturi, la cartofi si sa vedeti ce o sa fie in toamna.

Sunt convins ca o sa avem luni cu apreciere a preturilor, adica cu reducere a preturilor, nu cu cresterea preturilor. O sa vedeti", a spus Basescu, la Palatul Cotroceni, intrebat daca printre echilibrele macroeconomice se poate numara si inflatia anualizata de peste 5%, conform ultimelor date.

Presedintele a subliniat ca "isi da cu parerea", dar ca cel mai bine va putea sa raspunda guvernatorul BNR.

"Cel mai bine va spune guvernatorul. Dar eu va asigur ca vom avea multe luni cu inflatie extrem de redusa care, pe o inflatie anualizata, ne poate permite sa fim undeva la 3% - 3,5%. Dar exact va spune guvernatorul. Din cate stiu, nici el n-a nimerit-o intotdeauna, dar...", a conchis presedintele.

#inflatie 2013 Romania, #evolutie inflatie Traian Basescu , #Criza economica