Basescu a castigat procesul impotriva lui Dinu Patriciu: Nu a lovit un copil

Luni, 18 Februarie 2013, ora 12:39
1354 citiri
Basescu a castigat procesul impotriva lui Dinu Patriciu: Nu a lovit un copil

Presedintele Traian Basescu a castigat la Tribunalul Bucuresti procesul in care l-a actionat in judecata pe Dinu Patriciu si a cerut despagubiri de un leu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", dupa publicarea unui film in care presedintele parea a lovi un copil la un miting electoral din 2004.

Tribunalul a respins luni apelul declarat de Dinu Patriciu si a mentinut decizia data de Judecatoria Sectorului 1 pe 19 octombrie 2011, prin care omul de afaceri a fost obligat la plata a 0,5 lei daune morale, precum si la publicarea deciziei in doua publicatii cu tiraj national, in doua numere consecutive, scrie Agerpres.

Traian Basescu a fost reprezentat in acest dosar de avocatii de la Tuca Zbarcea si Asociatii, pe cand Dan Patriciu de SCA Budusan, Baldea si Asociatii, potrivit portal.just.ro.

Traian Basescu l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu si firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul la inceputul lunii decembrie 2009. Presedintele a cerut despagubiri de un 1 leu pentru "minciuna si trucarea unor filmari".

Basescu a solicitat, in anul 2009, Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca filmul din campania din 2004 contine urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii.

Dupa efectuarea expertizei, Traian Basescu declara ca, potrivit INEC, inregistrarea de la Ploiesti contine elemente de editare computerizata in sensul alterarii integritatii, nu e autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice.

#Basescu proces, #Basescu instanta Patriciu, #Basescu proces Patriciu , #Presedintele Romaniei