Basescu: Acordul de integrare fiscala va fi ratificat doar prin revizuirea Constitutiei

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 18:29
1214 citiri
Basescu: Acordul de integrare fiscala va fi ratificat doar prin revizuirea Constitutiei

Romania trebuie sa ratifice acordul interguvernamental de integrare fiscala convenit la Consiliul European doar prin revizuirea Constitutiei, a subliniat, miercuri, presedintele Traian Basescu in fata membrilor Guvernului.

Seful statului a respins astfel o propunere a Opozitiei de a ratifica acordul printr-o lege speciala votata de doua treimi dintre parlamentari.

"Marea noastra problema este pe modul de ratificare. In mod categoric, discutand cu specialisti, cu constitutionalisti, singura formula care corespunde exigentelor Consiliului este revizuirea Constitutiei", a spus Basescu, care a adagat ca este exclusa o formula de genul "sa ne intelegem noi partidele sa votam cu doua treimi".

El a aratat ca o astfel de lege votata de Parlament, fie si in unanimitate, nu va fi considerata un angajament serios la nivel european.

In plus, presedintele Traian Basescu a anuntat ca va transmite, joi, Consiliului European reconfirmarea angajamentului Romaniei de a fi parte a acordului de uniune fiscala, aratand ca fara aceasta reconfirmare Romania nu poate participa la alcatuirea proiectului ce va fi validat in martie de CE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu, #Basescu acord integrare fiscala , #Presedintele Romaniei