Basescu: CE nu plateste proiecte in care justitia stabileste castigatorii licitatiilor

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 11:08
867 citiri
Basescu: CE nu plateste proiecte in care justitia stabileste castigatorii licitatiilor

Presedintele Traian Basescu le-a transmis joi judecatorilor ca trebuie sa inceteze sa se mai substituie Executivului si a povestit cum Comisia Europeana a transmis Romaniei ca nu va mai plati din bani europeni proiecte in care justitia decide cine sunt castigatorii licitatiilor.

Basescu a vrut sa atraga din nou atentia asupra unui "lucru extrem de grav" si anume blocarea proiectelor de infrastructura de catre cei care ataca in justitie dupa ce au pierdut licitatiile, iar justitia ajunge sa le dea dreptate. Presedintele a spus ca autoritatile UE au avertizat ca nu vor plati din bani europeni proiecte al caror castigator e stabilit prin procese si ca mesajul de la Bruxelles e ca daca se ajunge la acest lucru proiectele respective sa fie platite din bugetul national. "Justitia trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa se mai substituie la nesfarsit Executivului", a spus Basescu.

Seful statului a dat si un alt exemplu al amestecului justitiei in afacerile Executivului vorbind in acest context despre ceea ce el a numit "mizeria de la Giurgiu". Basescu s-a aratat nemultumit ca justitia a stabilit ca seful politiei Giurgiu trebuie repus in functie dupa ce corpul de control de la Interne stabilise "lipsa de performanta" a acestuia, iar ministrul il destituise. "Nu puteti fi si Legislativ, si Executiv, si de toate", le-a spus el judecatorilor.

#traian basescu, #justitia, #judecatori , #Presedintele Romaniei