Basescu: De ce a scazut economia in T3

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 12:22
1381 citiri
Basescu: De ce a scazut economia in T3

Unul dintre motivele pentru care Romania a inregistrat scadere economica in trimestrul al treilea il constituie neutilizare fondurilor europene, crede Traian Basescu.

"Daca Romania ar fi utilizat banii europeni, astazi am fi vorbit de crestere. Am subliniat acest lucru pentru imporanta pe care o au fondurile europene. Trebuie sa renuntam la jocurile politice. Realitatea este ca nici unii, nici altii, nu si-au facut treaba pana la capat. Daca utilizam un miliard de euro, Romania nu ar fi avut crestere negativa in T3", a declarat seful statului.

Basescu a explicat care au fost bresele in sistemul de absorbtie a fondurilor europene, precizand ca au fost probleme legate de modalitatile de implementare a corectiilor impuse de Uniunea Europeana. Seful statului a atras atentia asupra importantei aplicarii masurilor solicitate de CE pentru programele aflate in presuspendare.

Presedintele a facut vineri o declaratie de presa in care a prezentat situatia economica a Romaniei, in contextul ultimelor evolutii, dar si perspectivele negocierilor de la Bruxelles, pentru bugetul UE 2014-2020.

#declaratii basescu, #declaratii fonduri europene Basescu, #Basescu scadere economica Romania , #Presedintele Romaniei