Basescu: Mai bine razboi decat justitie neindependenta

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 14:19
1173 citiri
Basescu: Mai bine razboi decat justitie neindependenta

Presedintele Traian Basescu a sustinut, vineri, la sedinta plenului CSM, ca nimeni nu va negocia independenta justitiei "de dragul pacii politice", el adaugand: "Mai bine razboi decat justitie neindependenta".

"E si un moment dificil pentru ca e o expectativa asa, oare ce se va intampla. Nu se va intampla nimic din punct de vedere al justitiei. Nimeni nu va negocia independenta judecatorilor de dragul pacii politice", i-a asigurat presedintele Basescu pe membrii CSM.

"Mai bine razboi decat justitie neindependenta", a continuat Traian Basescu.

Presedintele a remarcat faptul ca in ultimii doi ani rapoartele MCV s-au imbunatatit si au indicat progrese ale justitiei din Romania, de unde si schimbarea de atitudine si de discurs al sau fata de situatia din justitie de acum 3-5 ani.

"Mizati pe ceea ce am spus, ca nimic nu e de negociat in ceea ce priveste justitia. Daca aveam de negociat, o faceam de mult, nu asteptam opt ani si jumatate. Nimic nu este de negociat in ceea ce priveste justitia, nici numiri dubioase, nici dosare. Si aveti aici oameni care pot spune ca niciodata nu am intrebat de vreun dosar, fie ca sunt procurori, fie ca sunt judecatori, sunt aici oameni care va pot spune ca nu m-a interesat si nu ma intereseaza", a mai spus Traian Basescu.

"In schimb, a fost si o alta putere politica, si ea a fost interesata, va aduceti aminte cum era mai pe la inceputul anilor 2000, venea nu stiu care ?sa il punem procuror sef la curtea de apel pe nu stiu cine, sa il punem sef la SRI Teleorman pe nu stiu cine, la Salaj pe nu stiu cine?".

Nu a mai functionat sistemul, iar institutiile care tin de CSAT sau de justitie, cel putin in ceea ce ma priveste nu am acceptat nicio urma de interventie politica. Asa ca nu o voi face acum pe ultimele luni de mandat, mai am 18-19 luni de mandat, pana imi termin al doilea mandat. Nu imi voi compromite mandatul pe chestiuni din astea", a continuat presedintele.

"Felicitari pentru ce ati reusit in ultimii doi ani. Va pot spune ca CSM este altfel vazut si la Bruxelles, este o institutie partenera deja in gasirea solutiilor. Imi place", le-a mai spus Traian Basescu membrilor CSM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu declaratii justitie, #independenta justitie Basesecu, #presedinte sedinta CSM , #Presedintele Romaniei