Basescu: Marirea taxelor nu este solutia

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 10:07
1159 citiri
Basescu: Marirea taxelor nu este solutia

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la cea de a XXI-a editie a Topului National al Firmelor Private din Romania, ca Se trece din nou la inventarea de taxe, de impozite care sa aduca bani la bugetul de stat pentru a hrani aparatul bugetar, ceea ce este gresit.

Iata ce a declarat presedintele cu aceasta ocazie:

-In Romania ne-am obisnuit sa privim catre marii investitori, ei fiind cei care ar trebui sa relanseze economia. Sursa garantata a cresterii economice poate fi intreprinzatorul autohton.

-Daca vrem sa avem o garantie a cresterii economice, ea trebuie indreptata ca speranta si ca sprijin catre investitorul autohton. Nu ai nevoie de o multinationala ca sa dezvolti productia alimentara, bazele de tratament, sa faci partii de schi, sa dezvolti multe alte activitati utile.

-IMM-urile sunt cele catre care trebuie sa se indrepte actiunea politica de a le crea mediu favorabil pentru dezvoltare.

-Observ o schimbare in politica interna. Se trece din nou la inventarea de taxe, de impozite care sa aduca bani la bugetul de stat pentru a hrani aparatul bugetar. Afirm fara rezerve ca este gresit. Am fost unul dintre artizanii momentului 2005, cand s-a introdus cota unica, moment de relansare a economiei romanesti.

-S-a trecut din nou la situatia de a lucra in favoarea omului gras, statul, care se aseaza in spatele unui om inca mult prea slab, care este economia reala. Nu marirea taxelor este solutia pentru acum. Sigur statul are nevoie de bani. Dar daca ii indreapta pentru a alimenta aparatul de stat nu este in regula. Procesul de reducere a aparatului de stat trebuie sa continue pentru a da sansa economiei reale.

-Eu nu voi fi printre cei care o sa taca vizavi de aceasta abordare care a fost specifica anilor dinainte de 2005. Trebuie sa gasim solutii pentru ca mediul de afaceri sa aiba o atmosfera cat mai confortabila.

-Mai este un adevar pe care eu nu vreau sa-l trec sub tacere. Romania este una dintre tarile cu cea mai redusa fiscalitate din UE, dar problema veniturilor in bugetul de stat nu trebuie rezolvata prin inventarea de noi taxe pentru cei care si-asa plateau pana acum.

-Romania are doua mari probleme acum: finantarea IMM-urilor si costul energiei. Avem un cost al energiei care ne face necompetitivi la nivel european in raport cu SUA si China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#declaratii traian basescu, #Basescu marire taxe, #Basescu investitii Romania, #finantare IMM Basescu , #Presedintele Romaniei