Basescu: Nimeni nu vrea Grecia in afara euro

Joi, 24 Mai 2012, ora 09:02
1421 citiri
Basescu: Nimeni nu vrea Grecia in afara euro

Presedintele Traian Basescu a declarat, dupa reuniunea informala a Consiliului European de la Bruxelles, ca "nimeni nu vrea Grecia in afara zonei euro sau a UE, nu doar din motive de riscuri, ci si de solidaritate".

"Toti sefii de stat sau de guvern si-au manifestat solidaritatea cu Grecia. Nimeni nu vrea Grecia in afara zonei euro sau in afara UE, nu numai din motive de riscuri, dar si din motive de solidaritate", a precizat seful statului.

Raspunzand unei intrebari legate de scenariile pesimiste in cazul Greciei, presedintele Basescu a mentionat ca Romania este pragatita sa diminueze la maximum daunele.

"Romania vrea sa fie bine, dar va asigur ca, daca ar fi rau, suntem pregatiti sa diminuam la maximum daunele. Dar nu inseamna ca nu vom avea daune. Romania este pregatita si legislativ si din punct de vedere al resurselor sa diminueze daunele la maximum, dar nu inseamna ca nu vom avea daune si cheltuieli in care ar trebui sa intervina statul roman", a spus Traian Basescu.

Presedintele Basescu a mai fost intrebat in conferinta de presa daca Romania isi mentine obiectivul de a adera la euro in 2 015.

"Este adevarat ca zona euro are unele probleme in prezent, dar noi avem incredere foarte mare atat in constructia UE, cat si in euro ca moneda a Uniunii Europene. (...) Ne mentinem obiectivul 2015, cand vom atinge 2015 vom sti daca va fi 2015 sau va trebui sa amanam cu un an, dar cu siguranta vom adera la zona euro", a subliniat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Traian Basescu Consiliu european informal, #Traian Basescu criza Grecia, #Traian Basescu crestere economica , #Presedintele Romaniei