Basescu: "Restitutio in integrum" a stimulat impostura si frauda

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 08:05
1166 citiri
Basescu: "Restitutio in integrum" a stimulat impostura si frauda

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu televizat, ca desi principiul "restitutio in integrum" a stimulat in Romania, de-a lungul timpului, "impostura si frauda", fiind extrem de costisitor, totusi se va gasi o solutie pentru mentinerea lui.

"Am avut foarte multi oameni care au dobandit proprietati fara sa fi fost vreodata proprietari, doar venind cu certificate din afara ca sunt ruda nu stiu care de-a cincea spita a defunctului sau foarte multi care au revendicat mai mult decat au avut, s-au declansat procese infinit de lungi", s-a referit presedintele la problemele aparute de-a lungul timpului.

"Am platit zeci de miliarde, constatam ca mai avem un volum foarte mare de revendicari si trebuie sa cautam alte surse pentru ca restituirea in natura de multe ori nu mai este posibila.

Vom gasi solutii, cert este ca abordarea pe care a avut-o Romania de a face "restitutio in integrum" a fost si extrem de costisitoare si extrem de greoaie, dar nu vom modifica principiul, vom merge pe ideea ca cei care au dreptul la o restituire sa o primeasca, in natura, sau in bani, dar sa o primeasca asa cum se evalueaza ea astazi", a asigurat Basescu.

#Traian Basescu restitutio in integrum, #restituire proprietati , #Presedintele Romaniei