Traian Basescu: "Revenirea la Palatul Cotroceni nu mai e principala miza"

Vineri, 03 August 2012, ora 15:01
1402 citiri
Traian Basescu: "Revenirea la Palatul Cotroceni nu mai e principala miza"

Revenirea in functia de presedinte al Romaniei "nu mai este o prioritate pentru mine", a spus Traian Basescu in cadrul unei conferinte de presa, referindu-se la contextul in care a fost organizat referendumul si la ultimele decizii ale Curtii Constitutionale.

"Pentru mine, revenirea la Palatul Cotroceni nu mai e principala miza. Cred ca, pentru sanatatea democratiei in Romania, e esential ca acest referendum sa fie analizat din toate punctele de vedere legale," a declarat Basescu, in fata sediului sau de campanie.

El a adus critici dure presedintelui interimar, Crin Antonescu, premierului Victor Ponta si ministrului Administratiei si Internelor, Ioan Rus.

"Nu ma intereseaza termenele Curtii Constitutionale. (...) Pentru mine miza cea mai mare, in momentul de fata, este demantelarea retelelor de fraudare a proceselor electorale si stabilirea responsabilitatilor pentru cei care dupa ce au organizat un referendum pe urma il neaga ei insisi", a spus Basescu.

Presedintele suspendat a fost intrebat daca ia in calcul demisia sa din functie, el raspunzand: "Din postura de suspendat, eu n-am cum demisiona".

Traian Basescu a declarat ca nu pot exista "ilegalitate mai mare si prostie mai mare" decat scoaterea din listele electorale a cetatenilor romani plecati in strainatate, el precizand ca detinatorii cetateniei romane au drepturi electorale oriunde s-ar afla.

Basescu a mai subliniat ca Romania nu va mai fi, in aceasta toamna, un partener credibil in cadrul discutiilor privind bugetul Uniunii Europene in perioada 2014-2020, iar sansele de aderare la spatiul Schengen au disparut in urma scandalului politic.

In ceea ce priveste decizia Curtii Constitutionale in privinta referendumului, care s-a amanat pentru 31 august, Traian Basescu este de parere ca a fost generata de seful Directiei pentru Evidenta Populatiei.

#Basescu referendum, #romania uniunea europeana, #scandal politic Romania , #Presedintele Romaniei