Basescu: Romania a afirmat intentia de participare la Uniunea bancara

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 09:00
1658 citiri
Basescu: Romania a afirmat intentia de participare la Uniunea bancara
Foto: dcnews.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca in cadrul Consiliului European a afirmat intentia Romaniei de a participa la Uniunea Bancara, avand in vedere ca 75% din piata bancara a Romaniei este ocupata de banci din zona euro.

Presedintele a mai anuntat ca in cadrul Consiliului a constatat ca a fost adoptat regulamentul privind Mecanismul unic de Rezolutie bancara, ceea ce inseamna ca cei doi piloni au in acest moment, regulament.

"Primul era Regulamentul de Supraveghere bancara, iar cel de-al doilea regulament, care lipsea, era Regulamentul de rezolutie bancara. Speranta este ca va fi validat de Parlament, in asa fel incat, din 2015, Uniunea Bancara sa poata functiona", a spus seful statului.

Presdintele a mai aratat ca 2014 va fi un an in care vor fi evaluate bancile din zona euro in primul rand.

"Cu aceasta ocazie, am afirmat intentia Romaniei de a participa la Uniunea Bancara, avand in vedere ca pe piata bancara a Romaniei isi desfasoara activitatea cele mai multe banci din zona euro, 75% din piata fiind ocupata de banci din zona euro", a spus seful statului.

Traian Basescu a mai aratat ca, in privinta politicilor de ocupare, s-a pus accent pe principala piesa a acestor politici care reprezinta respectarea recomandarilor de tara, din cadrul semestrului european.

"S-a pus un accent deoasebil pe politica de ocupare a fortei de munca. Vreau sa va spun ca Guvernul Romaniei a transmis planul destinat ocuparii fortei de munca tinere, care este finantata cu sume foarte importante, Romania avand alocate, in prima faza, 400 de milioane de euro, pentru ocuparea, crearea de locuri de munca pentru tineri pana in 25 de ani", a mai spus Basescu.

#Traian Basescu uniune bancara, #Romania uniune bancara , #Presedintele Romaniei