Basescu: Romania risca un derapaj economic major, daca nu-si respecta angajamentele

Joi, 28 August 2014, ora 14:00
1107 citiri
Basescu: Romania risca un derapaj economic major, daca nu-si respecta angajamentele

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, in cadrul ceremoniei de depunere a juramantului de catre noul ministru al Bugetului, Darius Valcov, ca, daca Romania nu isi va respecta angajamentele, riscul de derapaj economic este major.

Basescu i-a transmis lui Darius Valcov, dupa ce acesta a citit juramantul de investire in functie, ca preia un portofoliu extrem de greu, avand in vedere obligatiile asumate de tara noastra, citat de Mediafax.

"Ca om care participa la Consilul European, va pot spune ca sperantele celor care se gandesc la schimbarea politicii de consolidare fiscala la nivelul Uniunii Europene sunt desarte", a declarat seful statului.

El a mentionat ca la ultima sedinta a Consiliului European s-a stabilit foarte clar ca politicile de consolidare fiscala raman integral valabile pentru toate statele Uniunii Europene.

"A fost o dezbatare provocata chiar de catre repezentantii unor guverne socialiste si concluzia a fost ca Europa nu are o alta solutie decat continuarea acestor politici", a precizat Basescu.

Basescu, ingrijorat de "celebrul" MTO

Presedintele a dorit sa transmita "cateva ingrijorari ale sale", precizand ca Romania are obligatii asumate ca urmare a Tratatului Fiscal si a programelor de reforma transmise de Guvernul Romaniei catre Comisia Europeana, dar si obligatii legate de realizarea criteriilor din Tratatul Fiscal.

"Ma refer aici la MTO", a adaugat presedintele, uitandu-se spre premierul Victor Ponta.

El a continuat: "Avem, posibil, obligatiile care vor rezulta dintr-o eventuala revotare a legii CAS, avem o cofinantare din fonduri europene si toate acestea creeaza, in momentul de fata, un sentiment al unui impas in relatia dintre Romania si Fondul Monetar International, si implicit Comisia Europeana si Banca Mondiala".

Presedintele Basescu a precizat ca, "daca Romania nu isi va respecta angajamentele, pericolul, riscul de derapaj economic este major".

#angajamente Romania, #derapaj economic Romania, #basescu MTO , #Presedintele Romaniei