Basescu: Romania si-a creat conditiile sa devina un castigator atunci cand va trece criza

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 12:45
1323 citiri
Basescu: Romania si-a creat conditiile sa devina un castigator atunci cand va trece criza

Presedintele Traian Basescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Andreas Treichl, presedinte executiv al grupului ErsteBank, caruia i-a spus ca, desi 2012 pare a fi un an riscant pentru intreaga Europa, Romania si-a creat conditiile sa devina un castigator atunci cand va trece criza.

"Va multumesc foarte mult pentru ca ati cerut sa avem o discutie. Cred ca este un moment oportun ca sa vedem cum putem impinge lucrurile inainte in 2012, care pare a fi un an riscant pentru intreaga Europa", a spus Traian Basescu.

La randul sau, Andreas Treichl a opinat ca Romania se afla intr-o situatie buna.

"Pentru moment", a replicat seful statului.

Presedintele executiv al grupului Erste Bank a mai spus ca multe masuri dure au fost luate si ca este de parere ca cel mai important lucru este fructificarea tuturor sanselor pe care Romania le are pentru a crea crestere economica.

"Daca va uitati la intreaga Europa si comparati situatia Romaniei cu cea a altor tari, precum si faptul ca Guvernul a facut cativa pasi durerosi pentru a imbunatati deficitul bugetar, cred ca acum Romania are o sansa foarte buna sa devina un castigator in Europa. Romania se afla in situatia in care poate construi infrastructura, poate primi multe fonduri de la UE", a adaugat el.

"Cand o sa treaca criza, nu chiar acum. Am fost pe deplin de acord ca am creat conditiile ca Romania sa devina un castigator, dar atunci cand criza o sa treaca in intreaga Europa", a apreciat Traian Basescu.

#criza economica Romania 2012, #declaratii Basescu ErsteBank, #intalnire Basescu Treichl , #Presedintele Romaniei