Traian Basescu: Astazi, Parlamentul a gresit si a compromis Romania UPDATE

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 18:33
2205 citiri
Traian Basescu: Astazi, Parlamentul a gresit si a compromis Romania UPDATE

Traian Basescu acuza, in cadrul unei conferinte de presa la Palatul Cotroceni, ca majoritatea parlamentara USL continua, sub sceptrul democratiei, "lovitura de stat" inceputa in aceasta vara.

Presedintele a anuntat, cu aceasta ocazie, ca va respinge modificarile aduse Codului Penal si ca va ataca proiectul la Curtea Constitutionala.

Business24 prezinta declaratiile presedintelui Traian Basescu, de la Palatul Cotroceni:

- Banuiesc ca toata lumea se asteapta sa incep cu ziua de astazi din Parlament. O sa va fac o deceptie, pentru ca lucrurile trebuie privite intr-un ansamblu.

- As incepe cu concluzia: Majoritatea parlamentara USL continua lovitura de stat inceputa in vara si esuata, dar acum o fac cu alte metode si, chipurile, sub sceptrul democratiei.

- Spre exemplu, declaratiile ministrului Sanatatii, cand a izbucnit scandalul generat de pozitia unui medic din Ploiesti. Spunea "Nu am ce sa fac, sunt sub administratiile locale, noi doar putem sa privim". Si mintea cu nerusinare.

- Ministrul Sanatatii avea in subordine directiile santiare care exact aceste atributiuni le au - supravegherea sistemelor de sanatate din judete.

- De-abia acum s-a trezit, cand a vazut ca e groasa, si si-a pus in miscare directiile sanitare, ca sa vada ce e in spitale.

- Dragnea a transmis directiile sanitare in subordinea presedintilor de Consilii Judetene, care au si spitaltele.

- Discutam despre o situatie care se intampla azi, cand ne pregatim sa consolidam baronimea locala, nu numai prin impunerea de taxe care sa le trimita bani.

- As spune ca ceea ce se intampla la Ministerul Sanatatii in aceste zile probeaza ca, fara directiile descentralizate din teritoriu, Guvernul ramane izolat la Bucuresti si habar n-are ce se intampla in teritoriu.

- Legea insolventei nu a vizat neaparat Realitatea TV, ci TVR 1

- O alta proba este numarul de ordonante. De la instalarea Guvernului Ponta s-au emis 185 de ordonante, din care 105 de urgenta si asta in conditiile in care au majoritate de 70% in Parlament. Avocatul Poporului, singurul care poate ataca ordonantele de urgenta, este avocatul USL-ului. Presedintia a suspectat de neconstitutionalitate pana acum, 30 de ordonante de urgenta

- Atat Legea amnistiei, cat si Codul Penal nu au avut aviz de la CSM. EA a fost dedicata clientelei politice aflata in stare avansat, in diferite procese sau aflata deja dupa gratii. Chiar daca a fost retrasa, modificarile la Codul Penal sunt dramatice si darama 10 ani de munca si activiatte a institutiilor anticorptie din Romania

- Daca un membru al Parlamentului se afla constituit ca parte a unui grup infractional, in cazul in care nu primeste aprobare de ridicare a imunitatii, nimeni din grupul infractional nu mai poate fi anchetat

- A fost greu pana DNA si ANI au inceput sa functioneze la nivel inalt. Efectele modificarilor Codului Penal introduse astazi sunt dezastruoase din punct de vedere al credibilitatii Romaniei.

- N-am nicio solutie decat sa resping aceasta lege, sa o trimit la Parlament si sa o atac la Curtea Constitutionala

- Nu poti sa spui ca esti primar, parlamentar, consilier si nu esti in serviciul public

- Daca ar intra in vigoare modificarile, peste 30 de parlamentari ar rasufla usurati, 8 sunt deja in procese, sunt multe dosare la DNA, sunt procese pe rolul instantelor care vizeaza demnitari. Toate acestea ar trebui stopate imediat. Prin diverse artificii si cei incarcerati ar putea sa beneficieze de aceste modificari si sa devina liberi pentru a candida la europarlamentare

- Astazi, Parlamentul a gresit fundamental si a compromis Romania. A fost programata aceasta grea lovitura asupra statului de drept cand prim-ministrul nu era in tara si a si lasat vorba ca niciun hot sa nu scape

- Nu mai pot pacali pe nimeni ca isi continua loviturile de stat de anul trecut, vor sa puna sub control justitia, mass-media

- Eu nu cred ca descentralizarea trece de CCR, deoarece contravine interesului de stat fundametal. Daca ajunge la mine, o voi trimite inapoi la Parlament.

- Raportul MCV va fi foarte prost in ceea ce priveste Parlamentul. Stiu si cum se vor exprima: "Lipseste vointa politica pentru lupta impotriva coruptiei". E nedrept pentru ca romanii vor sa lupte impotriva coruptiei, dar Parlamentul face si romanii trag.

- "Mai, oameni buni, va spun, este rau cu statul de drept. Eu mai am un an si am plecat, dar lipsa statului de drept e rea!", a concluzionat presedintele, adresandu-se jurnalistilor.

#declaratii traian basescu, #Legea amnistiei Traian Basescu , #Presedintele Romaniei