Companiile libaneze au investit 2 miliarde de euro in Romania

Marti, 28 Februarie 2012, ora 13:41
1528 citiri
Companiile libaneze au investit 2 miliarde de euro in Romania

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit marti cu presedintele Libanului, la Bucuresti. Dupa intalnire, Basescu a declarat ca Libanul este tara cu cele mai mari investitii in Romania, din randul tarilor arabe.

"Oamenii de afaceri libanezi au investit in Romania peste 2 miliarde de euro si Libanul detine locul 1 intre investitorii arabi", a declarat presedintele Basescu in cadrul unei conferinte de presa organizate la Cotroceni.

In ultimii ani, valoarea investiilor straine in Romania a scazut considerabil. De la apogeul de 9,5 miliarde de euro in 2008, in 2010 tara noastra reusea sa atraga doar 2,2 miliarde euro, in timp ce in 2011 suma a atins 1,91 miliarde.

Aceasta scadere are in spate contextul global actual, dar si atractivitatea tarii.

Alte subiecte dezbatute au fost ajutorul acordat de Libia romanilor din Siria si sprijinul pe care autoritatile romane vor sa il acorde libanezilor pentru consolidarea stabilitatii statului in zona.

Romania este pregatita, conform Presedintelui, sa doneze echipamente militare si munitie armatei libaneze, dar si sa acorde burse de studiu studentilor din zona.

#nivel investitii straine libaneze Romania, #investitii Liban Romania, #intalnire presedinte Romania Liban , #Presedintele Romaniei