Cursul valutar nu va scapa de sub control, promite Basescu

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 11:24
3676 citiri
Cursul valutar nu va scapa de sub control, promite Basescu

Seful statului, Traian Basescu sustine ca nu se teme de o depreciere a cursului valutar si precizeaza ca urmareste evolutia cursului de schimb, pentru ca romanii au credite la banci.

"Urmaresc cursul valutar pentru ca stiu impactul cursului pentru romanii care au credite la banca. Cand cursul se depreciaza iese la declaratii Vasilescu, cand cursul se apreciaza iese Isarescu, deci in functie de cine iese la televizor trebuie sa intelegem ca e bine sau rau", a explicat presedintele duminica, intr-o emisiune difuzata de Pro Tv.

El a mai precizat ca nu se teme de o scapare de sub control a cursului valutar.

"Nu (ma tem de scaparea de sub control a cursului valutar - n.r). Dupa parerea mea a fost o iesire de capital destul de puternica din Romania si nu numai din Romania si din Polonia, Ungaria, Cehia. E de vazut. Cred ca lucrurile vor reveni", a mai declarat Basescu.

Bancile, intr-o cursa teribila

In ceea ce priveste creditarea, el a spus ca bancile sunt intr-o ''cursa teribila'' sa recupereze creditele acordate in 2007 - 2008 cu buletinul.

"Eu m-as uita la nivelul de credite neperformante al bancilor si faptul ca au un volum destul de ridicat de credite neperformante le face foarte prudente. Probabil in timp o sa isi dea drumul pentru ca o banca traieste din banii pe care ii imprumuta. Dar acum sunt intr-o cursa teribila sa recupereze bani care i-au dat in 2007 - 2008 cu buletinul", a sustinut seful statului.

#Traian Basescu curs valutar, #depreciere curs valutar, #evolutie curs valutar 2013 , #Presedintele Romaniei