Subsecretarul de stat al SUA, Philip Gordon, poarta discutii cu premierul Ponta

Luni, 13 August 2012, ora 18:20
1558 citiri
Subsecretarul de stat al SUA, Philip Gordon, poarta discutii cu premierul Ponta

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, aflat luni in vizita in Romania, are o intrevedere cu premierul Victor Ponta, dupa ce in cursul zilei, s-a intalnit cu presedintele suspendat Traian Basescu, dar si cu presedintele interimar Crin Antonescu.

Un grup de 30 de persoane protestau la ora transmiterii stirii, in fata cladirii Guvernului, cerand demisia lui Victor Ponta.

Cu doar cateva ore in urma, la finalul discutiilor cu Crin Antonescu, de la Palatul Cotroceni, Philip Gordon i-a transmis presedintelui interimar, ca autoritatile de la Washington sunt preocupate de evolutiile politice din Romania. Mai mult, Gordon a tinut sa-l asigure pe Antonescu ca autoritatile de la Washington urmaresc "cu atentie ce se intampla la Bucuresti".

"Ne pasa de Romania, ne este un prieten si un partener cu care avem un parteneriat strategic. Ne pasa de democratia din Romania si facem tot ce se poate pentru a sustine statul de drept si independenta institutiilor si suntem preocupati de aceasta situatie", i-a spus Gordon lui Antonescu.

De asemenea, Gordon va purta discutii si cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor in intarirea valorilor si principiilor democratice impartasite de comunitatea transatlantica, mai precizeaza Departamentul de stat.

Departamentul de Stat american a anuntat sambata ca subsecretarul de stat al SUA pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, Philip Gordon, va efectua o vizita in Romania, unde se va intalni cu inalti oficiali guvernamentali pentru a discuta despre preocuparile SUA in legatura cu recentele actiuni guvernamentale care ar ameninta democratia si ar slabi institutiile independente.

#Basescu intalnire Gordon, #Basescu intalnire subsecretarul SUA, #Gordon intrevedere presedinte suspendat , #Presedintele Romaniei